Fudbaleri Mogrena savladali su Rudar rezultatom 1:0 u poslednjem meču, ujedno i derbiju 14. kola T-Com 1. CFL. Trijumf u duelu sa aktuelnim šampionom je 11 ovosezonski za Budvane, koij su tako vratili četiri boda prednosti u odnosu na Budućnost koja je u subotu salvala Mornar u Baru. 

Mogren je u derbi meč 14. kola T-Com 1. CFL ušao samo sa jednim ciljem - da upiše šestu uzastopnu pobjedu i vrati četiri boda prednosti u odnosu na Budućnost. Izabranici Stevana Mojsilovića nanijeli su minimalni poraz aktuelnom šampionu iako je trijumf mograo biti i ubjedljiviji. Jedini pogodak na meču djelo je napadača domaćih Petra Grbića, koji je protivničku mrežu zatresao u 43. minutu susreta.

Fudbaleri Budućnosti upisali su novu pobjedu, ali mnogo teže nego što se očekivalo pred meč u Baru. Mornar je odlično započeo susret i došao do prednosti nakon 13. minuta igre - mreža gostiju zatresla se nakon udarca Petrovića. Budućnost je brzo odgovorila i došla do izjednačenja u 25. minutu pogotkom Mugoše.

Domaćin je u nastavlu pružio snažan otpor ali su novu kapitulaciju potpisali u 62. minutu - Brnović je pronašao Vukovića u kaznenom prostoru koji je preciznim udarcem matirao protivničkog golmana.

Fudbaleri Mladosti bili su golgeterski izuzetno raspoloženi u duelu sa Sutjeskom - mreža tima iz Nikšića tresla se čak pet puta. Goleadu je započeo Šofranac u 3. minutu susreta, da bi do odlaska na odmor mrežu Nikšićana pogodio i Krkeljić. U nastavku susreta Đurišić je dva puta matirao protivničkog golmana, dok je peti pogodak za Mladost djelo Rašovića. Gosti su uspjelli da ublaže poraz pogotkom Markovića u 63. minutu.

Petrovac je po prvi put ove sezone izašao iz opasne zone - Petrovčani su pred svojom publikom savladali četvrtoplasirani Dečić i došli na devet poziciju na tabeli, sa bodom više u odnosu na  desetoplasiranu Sutjesku. Pobjedu domaćina potpisali su Milić i Rotković.

Zeta je pred svojim navijačima upisala minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Grblja. Pogodak vrijedan tri boda, sa kojima su Golubivčani došli na četvrtu poziciju, postigao je Korać u 70. minutu susreta.

"Minimalac" u 14. rundi upisla je i ekipa Bara na gostovanju Lovćenu. Barani su do pobjede na Cetinju došli pogotkom NIkezića u 87. minutu. 

Poslednji meč, ujedni i derbi 14. kola T-Com 1. CFL, u kom se sastaju Mogren i Rudar igra se u nedjelju od 13 časova.

Rezultati
Mornar - Budućnost 1:2
Petrović 13' - Mugoša 25', Vuković 62'
Zeta - Grbalj 1:0
Korać 70'
Mladost - Sutjeska 5:1
Šofranac 3', Krkeljić 34', Đurišić 52', 70', Rašović 82' - Marković 63'
Petrovac - Dečić 2:0
Milić 6', Rotković 37'
Lovćen - Bar 0:1
Nikezić 87'
Nedjelja
Mogren - Rudar 13.00 (TV prenos)