Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u Podgorici od odgovarajuće selekcije Slovenije sa 2:1. Slovenci su se tako revanširali za poraz u prvom od dva prijateljska odmjeravanja snaga koja su u posljednja tri dana viđena na terenima Trening kampa Budućnosti na Starom aerodromu.

Za razliku od svog kolege Miloša Kostiča, koji je promijenio samo jednog igrača u startnoj postavi u odnosu na prvu utakmicu, naš selektor Sava Kovačević je izveo potpuno novi tim. U startnoj postavi se našao samo Nikola Jovanović, koji je neposredno pred početak utakmice zamijenio povrijeđenog Pepića. Uprkos promjenama, Crna Gora je odlično počela utakmicu i stvorila nekoliko dobrih prilika. Najbolju je propustio Nedović, koji je u 21. minutu nakon sjajnog proigravanja Jankovića šutirao pravo u golmana iako je na drugoj strani imao čak tri slobodna saigrača koja su istrčala kontru.

Nakon pola sata igre Zahovič je zbog povrede ustupio mjesto Krajncu, koji je samo minut nakon ulaska u igru odlično probio napu odbranu po desnoj strani i poslužio Mencigara koji je pogodio sa desetak metara. Finiš prvog poluvremena pripao je Sloveniji, ali je golman Lekić sa nekoliko dobrih intervencija otklonio opasnost.

U drugom poluvremenu Kovačević je ubacio četvoricu prvotimaca - Kosovića, Šarkića, Kordića i Boljevića - ali su "sokoli" uprkos tome loše počeli drugo poluvrijeme. Nakon tri minuta igre u nastavku Udovič je ostao sam na 20-ak metara od našeg gola i snažnim udarcem savladao loše postavljenog Kordića. Do kraja meča domaćin se povukao na svoju polovinu, pa se gotovo čitav nastavak igrao pred golom Zabreta. Zaostatak je smanjio Čađenović u 67. minutu, kada je zakucao loptu u mrežu nakon odličnog udarca Kosovića iz "slobodnjaka", koji Zabret nije mogao da drži. Uprkos velikoj ofanzivi našeg tima u finišu meča, gosti su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu i dođu do zaslužene pobjede.

- Igra je danas bila mnogo bolja nego u prvoj utakmici, naročito u drugom poluvremenu kada su u igru ušla četvorica standardnih prvotimaca. Raspored igrača na terenu je bio dobar, uspješno smo držali pozicije i pokrivali prostor, a imali smo veći posjed lopte od protivnika. Ipak, drugi gol smo primili prilično naivno, nakon pada koncentracije, nakon čega je bilo teško stići zaostatak. Kao što sam istakao nakon naše pobjede u utorak, vjerujem da je remi i danas bio najpravedniji rezultat za prikazanu igru, ali je Slovenija još jednom pokazala da je odlična ekipa i ja im čestitam na pobjedi - rekao je naš selektor Kovačević.

Utakmice sa Slovenijom bile su posljednje okupljanje ove generacije u 2010. godini. Naredna akcija planirana je u februaru naredne godine, kada će biti organizovane prve u nizu priprema kandidata za U-17 selekciju.



Crna Gora - Slovenija 1:2

Podgorica - Trening kamp FK "Budućnost".
Gledalaca: 200.

Sudija: Miloš Bošković (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Mencigar 30'
0:2 - Udovič 44'
1:2 - Čađenović 67'

Crna Gora: Lekić (od 41' Kordić), Marković (od 74' Grbović), Baošić, Jovanović, Prančić (od 41' Šarkić), Bošković, Nedović (od 41' Kosović), Čađenović, Janković, Krivokapić , Lalošević (od 41' Boljević).

Slovenija: Zabret, Heljezović, Klemenič, Barišič, Hvastija, Hotič, Mencigar, Stojanovič, Zahovič (od 29' Krajnc), Udovič (od 64' Lazar), Vujčič.