Velika kiša i malobrojna publika imali su priliku da danas na Starom aerodromu prisustvuju prvom okupljanju mlađe omladinske reprezentacije Crne Gore. Selektor Aleksandar Miljenović dao je priliku igračima rođenim 1993. godine da se kroz selektivnu utakmicu pokažu i nametnu.

Utakmica je bila borbena i dinamična, koliko su vremenske prilike to dozvolile, a pobjedu je odnijela ekipa „crvenih“ koja je slavila golovima Mrdaka, Zorića i Perazića. Strijelac za ekipu „bijelih“ bio je Anđušić. Kako je to obično slučaj u ovakvim utakmicama, golovi su stigli nakon individualnih akcija.

- S obzirom da je ovo prvo okupljanje ove generacije, nije se mogla ni očekivati bolja igra, ali ja sam zadovoljan akcijom. Vidjele su se i dobre i loše strane koje ovi fudbaleri imaju, što je bio osnovni cilj ove utakmice – rekao je Miljenović.

Prvi pravi test za ovu generaciju očekuje se krajem novembra, kada će Crna Gora odigrati dvije prijateljske utakmice sa Portugalom u gostima.

- Moram istaći da ovo nije konačan spisak ove selekcije, pošto ima još kandidata koje ovog puta nismo uspjeli da okupimo. Pred nama su dvije utakmice i niz akcija koje ćemo iskoristiti da isprobamo neke od njih – zaključio je Miljenović.



Crveni – Bijeli 3:1

Podgorica – Pomoćni teren FK „Budućnost“.
Gledalaca: 50.

Sudija: Anđelić Želimir (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Mrdak 14’
2:0 – Zorić 22’
2:1 - Anđušić 67’
3:1 – Perazić 85’

Crveni: V.Radović, Agović, Mustur, Tabaš, Ćuković, Drinčić, Šahman, Marković, Mrdak, Bakić, Zorić. Igrali još: Nikezić, Milošević, Dukić, Perazić, Jaredić, Kruščić.

Bijeli: M.Radović, Aručević, Bubanja, Raičković, Dedić, Carević, Vučinić, Anđušić, Raičević, Banović, Zarubica. Igrali još: Petković, Ćorić, Šćekić, Papić, Isljami, Lazarević.