Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Sloveniju sa 1:0 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici koja je odigrana danas u Podgorici.

Velika kiša i snažan vjetar spriječili su igrače obje ekipe da pokažu šta znaju, naročito u prvom poluvremenu, kada je na pomoćnom terenu Budućnosti na Starom aerodromu viđen pravi potop.

Upravo u tom dijelu igre Crna Gora je postigla jedini gol na utakmici - Jovanović je odlično centrirao iz kornera, a Boljević iz srca šesnaesterca glavom pogodio lijevi ugao golmana Zabreta. Pored postignutog gola, nije viđeno mnogo prilika - najbolji napad naše selekcije zaustavljen je zbog ofsajda Krstovića, dok je na drugoj strani udarac Udoviča proletio nekoliko centimetara pored desne stative Kordića.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo prevelika uzbuđenja. Slovenija je imala više prilika, ali je naš golman Kordić imao svoj dan. Naša selekcija je umalo duplirala prednost u finišu utakmice kada je lopta nakon ispucavanja Baošića sa svoje polovine nezgodno odskočila i preletjela golmana gostiju, koji je ipak imao brzinu i koncentraciju da je izbaci u korner sa gol-crte.

- Nakon svega prikazanog smatram da je remi bio najpravedniji ishod. Slovenija nije zaslužila da izgubi utakmicu, ali smo mi znali da iskoristimo svoje šanse i upišemo pobjedu. Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom koju smo prikazali. Očigledno je da su igrači još umorni od prvenstvenih utakmica koje su igrali tokom vikenda, pa se nadam da će u četvrtak biti svježiji i da će se pokazati u boljem svijetlu - rekao je selektor "sokola" Sava Kovačević.

Revanš utakmica igra se u četvrtak na Starom aerodromu sa početkom u 10.00 časova, a od vremenskih prilika će zavisiti da li će meč biti odigran na Trening kampu FSCG ili na pomoćnom terenu Budućnosti.

- Moja želja je da svi igrači nakon dvije utakmice imaju istu minutažu. Zato će drugu utakmicu početi igrači koji su danas manje igrali ili koji nisu ulazili u igru - istakao je Kovačević.



Crna Gora - Slovenija 1:0

Podgorica - Pomoćni teren FK "Budućnost".
Gledalaca: 100.

Sudija: Milovan Milačić (Crna Gora).

Strijelac
1:0 - Boljević 25'

Žuti karton
Šarkić - Crna Gora

Crna Gora: Kordić, Vico (od 41' Bošković), Marković, Šarkić, Baošić, Kaluđerović (od 41' Čađenović), Jovanović (od 78' Prančić), Krstović (od 64' Pepić), Boljević, Kosović, Grbović (od 51' Janković).

Slovenija: Zabret, Beganović (od 41' Barišič), Klemenčić, Heljezovič, Hvastija, Stojanovič, Hotič, Vujčič, Zahovič (od 41' Lazar), Udovič (od 51' Agičič), Mencigar (od 76' Krajnc).