Fudbaleri Mogrena nastavili su niz pobjeda u T-Com 1. CFL - Budvani su upisali minimalnu pobjedu na teškom gostovanju u Tuzima u 13. kolu šampionata. Izabranici Stevana Mojsilovića imaju četiri boda prednosti u odnosu na Budućnost, koja je u derbiju kola remizirala sa Zetom. Rudar je u Pljevljima savladao ekipu Mornara, dok je Mladost slavila na gostovanju Grblju.

Lider šampionata upisao je petu uzastopnu pobjedu na gostovanu ekipi Dečića. Tuzani su pred svojim navijačima pružali odlične partije ove sezone, ali u duelu sa Budvanima nisu uspjeli još jednom da ih obraduju. Mogren je upisao minimalnu pobjedu za koju je zaslužan Vladimir Gluščević - kapiten tima iz Budve mrežu protivnika zatresao je u 30. minutu. 

Budućnost ponovo nije uspjela da osvojio sva tri boda na svom terenu. Nakon remija u odmjeravanju snaga sa ekipama Dečića i Mladosti, bod sa najvećeg crnogorskog stadiona odnijela je i Zeta. Derbi meč 13. kola T-Com 1. CFL završen je bez pogodaka. 

Rudar se pred svojim navijačima namučio da dođe do pobjede u duelu sa ekipom Mornara. Izabranici Nebojše Vignjevića došli du do prednosti golom Usenija u 19. minutu, ali su gosti preko Čekića došli do izjednačenja u 59. minutu. Veliku ofanzivu Pljevljaka nakon izjednačujućeg pogotka krunisao je kapiten Predrag Ranđelović koji je pet minuta prije kraja susreta pogodio metu i obezbijedio svom timu sva tri boda. 

Fudbaleri Lovćena upisali su veliku pobjedu na gostovanju u NIkšiću. Najzaslužniji ta trijumf Cetinjana u duelu sa Sutjeskom bio je član mlade reprezentacije Dejan Bogdanović - vezista Lovćena mrežu protivnika tresao je u 14. minutu sa bijele tačke i deset minuta prije kraja susreta. 

Pobjedu na gostujućem terenu, minimalnim rezultatom, upisali su fudbaleri Mladosti. Pobjedu četi Miodraga Vukotića u odmjeravanju snaga sa Grbljem obezbijedio je Milan Đurišić pogotkom sa bijele tačke u 22. minutu susreta. 

Podjela bodova viđena je u duelu Bara i Petrovca. Domaćin je došao do prednosti pogotkom Gačevića u 20. minutu, ali su Petrovčani u sudijskoj nadoknadi vremena uspjeli da dođu do izjednačenja. Pogodak vrijedan boda postigao je Miljan Radović.

Rezultati
Dečić - Mogren 0:1
Gluščević 30'
Budućnost - Zeta 0:0
Rudar - Mornar 2:1
Useni 19', Ranđelović 85' - Čekić 59'
Grbalj - Mladost 0:1
Đurišić 22' (p)
Sutjeska - Lovćen 1:2
Međedović 62' (p) - Bogdanović 14' (p), 80'
Bar - Petrovac 1:1
Gačević 20' - Radović 90+2