Utakmice 12. kola nisu donijele velika iznenađenja - Mogren i Budućnost lako su došli do pobjeda,

dok su uloge favorita na svom terenu opravdali Mornar i Petrovac. U derbiju kola odigranom u nedjelju, Zeta je pred svojim navijačima savladala Rudar minimalnim rezultatom.

Izabranici Dejana Vukićeviča su u uzbudljivom meču odigranom na Trešnjici savladali aktuelnog šampiona. Domaćin je do pobjede došao u 34. minutu, pogotkom Žarka Koraća sa bijele tačke. Prethodno je Mijuško Bojović napravio prekršaj za najstrožiju kaznu. 

OFK Bar nije mogao protiv lidera šampionata, koji je slavio sa 3:1. Iako su gosti vodili od 32. minuta golom bivšeg igrača Budvana Kalezića, Mogren je predvođen dvostrukim strijelcom Draškom Božovićem i kapitenom Gluščevićem lako upisao četvrtu uzastopnu pobjedu.

Identičnu pobjedu upisala je i Budućnost, koja je u Radanovićima bila bolja od Grblja. Podgoričani su poveli golom Kudemora u 16. minutu, ali je do poluvremena izjednačio Aleksandar Vuković. U 53. minutu kapiten Budućnosti Ivan Vuković donio je novu prednost svom timu, da bi tačku na meč stavio Petar Vukčević u 78. minutu. Domaćin je od 60. minuta igrao sa igračem manje, nakon isključenja Boškovića.

Petrovac je zahvaljujući golu Rotkovića u 83. minutu savladao Sutjesku na svom terenu, a minimalnu pobjedu kod kuće upisao je i Mornar koji je golom Čekića u 23. minutu savladao Dečić.

Mladost i Lovćen podijelili su bodove na Starom aerodromu - gosti su poveli golom Jablana, na koji je odgovorio Rašović.

Rezultati
Zeta - Rudar 1:0
Korać 34' (p)

Subota
Grbalj – Budućnost 1:3
Vuković 24' - Kudemor 16', Vuković 53', P.Vukčević 78'
Mogren – OFK Bar 3:1
D.Božović 42',66', Gluščević 47' - Kalezić 32'
Mladost – Lovćen 1:1
Rašović 75' - Jablan 54'
Petrovac – Sutjeska 1:0
Rotković 83'
Mornar – Dečić 1:0
Čekić 23'
Nedjelja