Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Azerbejdžan sa 2:1 u posljednjem meču pete grupe kvalifikacija za U-17 Evropsko prvenstvo, ali joj to nije bilo dovoljno da se plasira u elitnu rundu.

"Sokolići" su do pobjede došli preokretom u poslednjih deset minuta susreta, kada su Poček i Kosović minus od jednog gola pretvorili u pobjedu čete Save Kovačevića. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija za U-17 EP, izborili su domaćin Portugal i selekcija Sjeverne Irske, koja je imala isti broj bodva ali i bolju gol razliku od naše selekcije. 

Selekcija Azerbejdžana, koja se nakon druge runde oprostila od plasmana u eliltnu rundu, pružila je veoma jak otpor našim kadetima. U prvom poluvrmenu meča odigranog u gradiću Fao, oba rivala više pažnje posvetila sudefanzivi, pa su izostale prave prilike. 

Nastavak susreta donio je tri pogotka, a "led" je probio Alskarov koji je nakon odličnog centaršuta Isajevau iz kornera 67. minutu savladao Delibašića. Nakon primljenog gola "sokoli" su krenuli u totalnu ofanzivu, koja je vrlo brzo dala rezultat - samo četiri minuta kasnije rezervista Poček poravnao je rezultat, da bi nepun minut kasnije Kosović potpisao potpuni preokret i donio našem timu pobjedu na oproštaju od kvalifikacija.

"Sokoli" su tako turnir završili na trećem mjestu sa četiri boda i gol razlikom 2:4, iza pobjednika grupe Portugala i drugoplasirane Sjeverna Irska, koja je prošla dalje zahvaljujući gol razlici 7:3.

 



Crna Gora - Azerbejdžan 2:1

Fao - Sportski centar "Fao".

Sudija: Igor Sači (Moldavija).

Strijelci
0:1 - Alaskarov 67'
1:1 - Poček 71'
2:1 - Kosović 72'

Žuti kartoni
Poček - Crna Gora
Isajev, Badalov - Azerbejdžan

Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Uskoković. Kopitović, Draganić, Jovanović, Bošnjak, Đuranović (Kartal), Kosović, Janjušević (Kalačević), Gazivoda (Poček).

Azerbejdžan: Azizov, Abasov, HUmbatov, Salahli (Nasirli), Isajev, Alaskarov, Badalov, Alijev (Abdulajev), Jamalov, Jusifov, Abilsoj (Aghamalov).