Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena od Portugala rezultatom 3:0 u drugom kolu pete kvalifikacione grupe za odlazak ne Evropsko prvenstvo.

Izabranici Save Kovačevića nisu imali snage da se na pravi način suprostave domaćinu turnira. Meč je obilježio napadač Portugala Sansidinjo Silva, koji je postigao sva tri pogotka za svoj tim.

"Sokolići" su bojažljivo ušli u meč i omogućili protivniku da na samom startu dođe do terenske inicijative, koja je rezultirala prvim pogotkom Silve - napadač domaćih zatresao je mrežu Delibašića u 13. minutu nakon asistencije Korteza.

Do odlaska na odmor, Portugalci su još jednom uspjeli da nadmudre našu odbran, zahvaljujući tandemu koji je kreirao i vodeći pogodak. Kortez je u 38. minutu izveo korner, pronašao Silvu koji nije propustio ukazanu priliku.

Mladi napadač portugalske selekcije u 54. minutu je kompletirao het - trik i postavio konačan rezultat susreta.

U drugom meču pete kvalifikacione grupe, kadeti Sjeverne Irske nanijeli su težak poraz Azerbjedžanu (6:0).

Našim kadetima za plasman u narednu rundu kvalifikacija potrebna je visoka pobjeda od šest golova razlike, i poraz Sjeverne Irske sa više od tri gola u odmjeravanju snaga sa Portugalom.


 

 

Portugal – Crna Gora 3:0

Povoa do Varzim – Stadion: “Munisipal”.

Sudija: Vladimir Vnuk (Slovačka).

Strijelci
Sansidinjo Silva 13', 38', 54'

Žuti kartoni
Podstavski, Pasijensa - Portugal
Draganić - Crna Gora

Portugal: Žoze Kosta, Leandro Silva, Figueiredo, Malheiro, Podstavski (Antonio Silva), Kortez, Sansidino Silva, Helder Kosta (Pasijensija), Kanselo, Pereira, Mane (Masijel).

Crna Gora: Delibašić, Raspopović (Jovanović), Uskoković, Kopitović, Kartal, Draganić, Bošnjak, Kosović, Hočko, Poček (Đuranović), Gazivoda (Žižić).