Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je bez golova sa Sjevernom Irskom u premijernom meču pete grupe kvalifikacija za odlazak na U-17 Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je odlično počela utakmicu i prvih 20-ak minuta propustila nekoliko dobrih prilika preko Kosovića, Bošnjaka i Draganića, da bi u drugom poluvremenu bolji bili Ostrvljani koji su u finišu utakmice nekoliko puta ozbiljno prijetili.

- Planirali smo da pobjedom otvorimo kvalifikacije, ali smo već na startu naišli na veoma čvrstog i neugodnog protivnika. Igrali smo puno bolje u prvom dijelu, ali nismo iskoristili svoje prilike da bi u finišu meča morali da strijepimo i za neriješen rezultat. Kada se sve sabere, moramo biti zadovoljni osvojenim bodom. Osjetio se izostanak Đorđevića i Savićevića, koji nisu mogli da doputuju. Sa njima smo mnogo jači - istakao je selektor Crne Gore Sava Kovačević.  

Njihovi pokušaji, međutim, nisu bili dovoljni da se savlada danas sjajni golman Nikola Delibašić, koji je bio najbolji pojedinac utakmice. Najbolju priliku na meču propustio je rezervista Irske Rogan čiji je pokušaj u trećem minutu sudijske nadoknade Delibašić fantastično zaustavio.

- Sada je najvažnije da osvježimo ekipu za utakmicu sa Portugalom. Domaćin je pokazao klasu pobjedom nad Azerbejdžanom, ali ukoliko pružimo sve od sebe možemo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Pored rezultata, naš selektor može biti zadovoljan i činjenicom da njegovi igrači nisu dobili žuti karton, što je veoma važno na ovoj vrsti turnira.

Naredni meč naša selekcija igra u nedjelju protiv domaćina Portugala, koji je u prvom meču savladao Azerbejdžan sa 2:0. Utakmica u Varzimu igra počeće u 17.00 časova.



Sjeverna Irska – Crna Gora 0:0

Povoa do Varzim – Stadion: “Munisipal”.

Sudija: Harald Lehner (Austrija).

Žuti kartoni
Morgan, Mekini – S.Irska

Sjeverna Irska: Din, Mekloglin (od 78. Mekneli), Klark, Džons, Dejgen, Morgan, Vilson, Mekkarten, Mekkini (od 71. Rogan), Mekelroj, Konlan (od 57. Kokkroft).

Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Uskoković, Kopitović, Kartal, Draganić, Jovanović (od 80+1. Janjušević), Bošnjak, Đuranović (od 78. Gazivoda), Kosović, Kalačević (od 63. Hočko).