Prve utakmice osmine finala Kupa Crne Gore nisu donijele velika iznenađenja - favoriti su bez većih problema izašli na kraj sa svojim protivnicima, a najubjedljiviji su bili Budućnost, Mogren i Petrovac.

Aktuelni branilac trofeja Rudar kod kuće je bio bolji od Crvene stijene sa 2:0, iako mu je dugo trebalo da slomi otpor žilavih Tološana. Rudar je poveo zahvaljujući autogolu Bečića u 58. minutu, da bi tačku na meč stavio Ivica Jovanović deset minuta prije kraja regularnog toka.

Prošlogodišnji finalista Budućnost bez problema je savladao Gornju Zetu u Ljajkovićima. Podmlađeni sastav Podgoričana poveo je golom Petra Vukčevića u 11. minutu, da bi u nastavku Mugoša, Nikač i Golubović do vrha napunili mrežu trećeligaša.

Ubjedljiv je bio i Mogren koji je u Kotoru slavio sa 3:0. Poraz Bokelja najavio je Đokaj u 17. minutu, da bi u drugom poluvremenu Nerić i Ćulafić doveli svoj tim nakorak od četvrtfinala.

Blizu plasmana u naredni krug je i Petrovac, koji je predvođen dvostrukim strijelcem Ljumićem savladao Jezero sa 3:0. Sjajni napadač upisao se u prvom i 16. minutu utakmice, da bi pobjedu ovjerio štoper Novović nakon sat vremena igre.

Najteži posao imala je Sutjeska, koja je tek u drugom poluvremenu uspjela da slomi otpor odlične Iskre. Domaćin je poveo golom Savića u devetom minutu i uspješno sačuvao prednost do kraja prvog poluvremena, ali su gosti potvrdili klasu u nastavku pa su golovima Markovića i Bulajića uspjeli da dođu trijumfa.

Tijesnu pobjedu upisala je Zeta koja je golom Boljevića u 37. minutu savladala Pljevlja i stvorila minimalnu prednost pred revanš.

Prvi meč gradskog derbija u Baru završen je pobjedom domaćina - OFK je savladao Mornar golom Čindraka, dva minuta prije kraja prvog poluvremena.

Remijem je završen samo susret Mladosti i Dečića - na Starom aerodromu mreže su mirovale (0:0).

Rezultati
Petrovac – Jezero 3:0
Ljumić 1’,16’, Novović 60’
Iskra - Sutjeska  1:2
Savić 9’ – Marković 49’, Bulajić 88’
Rudar - Crvena stijena 2:0    
Bečić 58’ (ag), I.Jovanović 80’
Zeta – Pljevlja 1:0    
Boljević 37’
Gornja Zeta – Budućnost 0:4
P.Vukčević 11, S.Mugoša 33’, Nikač 48’, Golubović 73’
Bokelj – Mogren 0:3
Đokaj 17’, Nerić 48’, Ćulafić 53’
Bar – Mornar 1:0
Čindrak 43’
Mladost – Dečić 0:0