Fudbaleri Budućnosti savladali su Rudar u Pljevljima u permijernom meču 10. kola T-Com 1.CFL sa 2:0.


Prvo poluvrijeme meča pod Golubinjom nije nagovještavalo pobjedu gostiju, pošto je Rudar dominirao i stvarao šanse, ali je Budućnost na svom golu imala sjajnog Dragojevića koji je sa šest odličnih odbrana sačuvao mrežu svog tima.

Ipak, nakon osam minuta igre u drugom poluvremenu, gosti su poveli preko Perutovića koji je u gol pretvorio prvi pokušaj svog tima na utakmici. Domaćin je bacio sve karte na napad i ostavio mnogo prostora protivniku za kontranapada, što su "plavi" uspjeli da kazne u 70. minutu kada je Brnović fantastično pogodio sa ivice šesnaesterca nakon odličnog prodora Boškovića.

Na pobjedu Budućnosti, ekipa Mogrena odgovorila je osvajanjem tri boda na teškom gostovanju Lovćenu. Trijumf na Cetinju gostima iz Budve obezbijedio je Marko Ćetković pogotkom u 62. minutu. Izabranici Stevana Mojsilovića sa nova tri boda vratili su lidersku pozciju, koja im pripada zbog bolje gol razilke od ekipe Budućnosti, koja ima isti broj bodova kao Mogren.
 
Dečić je nastavio sa odličnim partijama ove sezone. Tim iz Tuzi upisao je šesti ovosezonski trijumf u duelu sa Grbljem i preuzeo treću poziciju od ekipe Rudara. Ptrednost Tuzanima u duelu sa četom Saše Petrovića donio je Grbović u 28. mintu, da bi u nastavku susreta Krnić ovjerio pobjedu svog tima. 

Fudbaleri Sutjeske upisali su novu pobjedu pred svojom publikom - teren stadiona kraj Bistrice pognutih glava napustili su fudbaleri Mornara. Nikšićanima su bila dovoljna dva pogotka za osvajanje nova tri boda. Pred sam kraja prvog dijela Marković je probio odbrambeni bedem gostiju, da bi u 61. minutu Pejović duplirao prednosti Sutjeske. 

Madost nije uspjela da upiše tri boda u duelu sa posednjeplasiranim Petrovcem. Tim sa Starog aerodroma došao je do prednosti u 27. minutu pogotkom Vučića, ali su gosti uspjeli da dođu do izjednačenja i boda golom Rotkovića u 53. minutu susreta. 

Jedini duel desetog kola u kom nije bilo pogodaka odigran je na stadionu Topolica, gdje su snage odmjerili Bar i Zeta.

Rezultati
Rudar - Budućnost 0:2
Perutvoić 53'. Brnović 70'

Lovćen - Mogren 0:1
Četković 62'

Dečić - Grbalj 2:0
Grbović 28', Krnić 77'

Sutjeska - Mornar 2:0
Marković 41', Pejović 61'

Mladost - Petrovac 1:1
Vučić 27' - Rotković 53'

Bar - Zeta 0:0