Omladinska repezentacija Crne Gore nastavila je trend odilčnih rezultata crnogorskih reprezentativnih selekcija! Nakon velikog uspjeha A tima, četa Aleksandra MIljenovića izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija na turniru u Austriji - "crveni" su u posljednjem kolu savladali vršnjake iz San Marina rezultatom 5:0! 

Našim omladincima za plasman u eltnu rundu bila je neophodna pobjeda od pet golova razlike, pošto su Austrijanci pretrpjeli minimalan poraz u duelu sa Francuskom. Pogodak vrijedan plasmana u narednu rundu kvalifikacija postigao je vezista Marko Vukčević minut prije isteka regularnog toka susreta. 

"Crveni" su tako po drugi put za redom izborili plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Na samom startu susreta bilo je jasno da će se igrati samo na polovini terena koja pripada San Marinu. Šanse pred golom protivnika su se ređale kao na traci, pa je pobjeda mogla biti i ubjedljivija.

Mrežu San Marina načeo je kapiten Stefan Mugoša u 17. minutu susreta, da bi do odlaska na odmor Pržica duplirao prednost naše slekcije.

U nastavku četa Aleksandra Miljenovića dodala je "gas" i postigla još tri pogotka. Treći pogodak postigao je Mugoša u 57. minutu, da bi u 12. minuta kasnije Marko Vukčević je postigao četvrti pogodak. 

Peti pogodak vrijedan plasmana u elitnu rundu stigao je minut prije kraja regularnog toka susreta. Po drugi put na meču mrežu San Marina zatresao je vezista Marko Vukčević.

Nakon meča selektor Miljenović izrazio je zadovoljstvo posignutim na turniru u Austriji.

- Sve čestitke igračima za sve što su prikazali na ovom turniru. Na današnjoj utakmici imali smo 90 posto posjed lopte. Dominirali tokom cijelog susreta, stvorili veliki broj šansi i upislai pobjedu koja nam je bila neophodna za plasman u elitnu rundu. Mogli smo upisati i ubjedljiviju pobjedu ali je najbitnije da smo uspjeli da ostvarimo cilj koji smo zacrtali pred put u Austriju, rekao je Miljenović. 



Crna Gora - San Marino 5:0

Sekiršen - Sportcentrum arena.

Sudija: Vasilios Pamporidi (Grčka)

Strijelci
Mugoša 17', 57', Pržica 34', Vukćević 66', 89'

Žuti kartoni
Bakrač, Janković - Crna Gora 
Ćambota, Stefaneli, Đorđini - San Marino

Crna Gora: Ljuljanović, Radunović (Bogdanović), Petričević, Bakrač, Pepić, Janković, Mugoša, Pejaković (Vukčević), Alić, Pržica, Gardašević (Jakovljević)

San Marino: Rasci, Broli, Ćambota, Kolombini, Faetanini, Đenari (Kasadei), Maca (Đorđini), Merlni, Majani, Rondeli (Liverani), Stefaneli.