Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Francuske u drugom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Evopsko prvenstvo rezultatom 2:0.

"Crveni" nakon dva odigrana kola imaju jedan bod, pošto su na otvatanju turnira igrali neriješeno sa domaćinom, selekcijom Austrije.

Francuzi su do durgog trijumfa u Austriji došli golovima Kebanoa i Deruarda u prvom poluvremenu susreta, pa su kolo prije kraja ovjerili plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Naši omladinci dobro su počeli susret, pa je prva prilika viđena preg golom trikolora. U devetom minutu susreta Bogdanović se našao u izglednoj prilici, ali je mreža protivnika ostala netaknuta. Kazna je stigla nakon osam minuta - mreža Ljuljanovića zatresla se nakon udarca veziste trikolora Kebanoa. 

Do odlaska na odmor Francuzi su uspjeli da povećaju prednost i ovjere pobjedu. Tri minuta prije kraja prvog dijela, grešku naše odbrane kaznio je Deruard. 

Nakon meča selektor Aleksandar Miljenović istakao je da je uprokos porazu, zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici. 

- I pored poraza, zadovoljan sam izdanjem mojih izabranika. To se posebno odnosi na drugo poluvrijeme, kada smo bili potpuno ravnopravni. Nesrećno smo primili golove. Da bi se ostvario povoljan rezultat u duelu sa selekcijom kakva je Francuska, mora se odigrati bez greške svih 90 minuta. Ostao je još jedan turnir do kraja susreta i nadamo se da možemo izboriti drugo mjesto i plasman u narednu rundu, rekao je Miljenović.

Izabranicima Aleksandra Miljenovića, koji u trećem kolu igraju sa San Marinom, za plasman u narednu rundu neophodna je pobjeda i poraz Austrije u odmjeravanju snaga sa Francuzima. 



Francuska .- Crna Gora 2:0

Grodig - Antersberg arena.
Gledalaca: 500.

Sudija: Viktor Švetsov (Ukrajina)

Strijelci
Kebano 17', Deruard 42'

Žuti kartoni
Belfodil - Francuska
Redžović, Petričević - Crna Gora

Francuska: Bučer, Ros, Siti, Apia, Mendi, Belfodil (Sadi), Kebano, Kuzava, Lovinski, Tajder (Labor), Deruard (Minjon)
Crna Gora: Ljuljanović, Redžović, Radunović, Petričević, Bakrač, Mijušković, Pepić, Mugoša, Vukčević (Pržica), Bogdanović (Jakovljević), Bojić (Pejaković).