Osam kola nakon početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo reprezentacija Crne Gore drži drugo mjesto grupe E – večeras je u Podgorici, u fenomenalnom ambijentu na Gradskom stadionu, minimalnim rezultatom savladana Rumunija, selekcija koja je u kvalifikacije ušla kao prvi favorit. 

„Sokoli“ su pred fantastičnim navijačima savladali selekciju protiv koje su započeli put ka Mundijalu. „Balkanskim trikolorima“ presudio je Stevan Jovetić – kapiten našeg tima u 75. minutu pokazao je koliko vrijedi i po ko zna koji put potvrdio da je superstar evropskog fudbala. 

Crna Gora je krenula odlično, imala dvije prilike početkom prvog dijela i mogla do prednosti, ali je nedostajalo preciznosti u samoj završnici. Odbrana Rumuna bila je najbliža kapitulaciji u 17. minutu nakon udarca Bećiraja sa ivice kaznenog prostora ai je lopta prouhjala nedaleko od stative.

Mreža rivala zatresla se na isteku pola sata igre ali je škotski aribtar Tomson poništio pogodak Jovetića zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Vešović.

Ono što mu je uskraćeno u prvom dijelu naš kapiten nadoknadio je u nastavku susreta. U 75. minutu Marušić je odlično centrirao sa desne strane, Jovetić idealno ispratio, još bolje reagovao i udarcem glavom „spakovao“ loptu iz leđa nemoćnog Tatrušanua.

„Crna Goro volim te“ orilo se sa tribina Gradskog stadiona sve do posljednjeg zvižduka škotskog arbitra koji je izazvao erupciju oduševljenja deset hiljada navijača našeg nacionalnog tima.