Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavlja da živi svoj san - naša selekcija je u Podgorici savladala Švajcarsku sa 1:0, pa sa maksimalnim učinkom u prve tri utakmice čvrsto drži čelo grupe G kvalifikacija za Euro 2012.


Kao i u prethodnim utakmicama presudila je lucidnost našeg kapitena Mirka Vučinića, koji je po ko zna koji put pokazao da je jedan od najboljih napadača na planeti. Super Mirko je nadmurdrio svoje čuvare i teškim lob udarcem iz nemoguće pozicije uspio da prebaci odličnog golmana Volfija na oduševljenje više od 11.000 navijača na našem najvećem stadionu.

Naš kapiten je bio samo prvi među jednakima u veličanstvenoj fudbalskoj predstavi koja je viđena večeras - najveće pohvale zaslužuje fantastična odbrana predvođena sjajnim Mladenom Božovićem koji je bravuroznim intervencijama zaustavio odlične pokušaje Inlera, Šaćirija, Freja. Šta tek reći o Baši i Džudoviću koji su bili neprelazni u odbrani, ili mladom Stefanu Saviću koji je na vatrenom krštenju u "A" selekciji djelovao kao veteran. Novaković i Zverotić su odlično parirali sjajnom veznom redu Švajcarske, a uvijek borbeni Kašćelan, Jovanović i Đalović su i ovog puta ostavili srce na "terenu".

Prvo poluvrijeme proteklo je bez izrazitih prilika - Vučinić je stvarao pometnju u odbrani gostiju, dok su Inler i Frej u finišu prvog dijela prijetili iz velike daljine.

Ulaskom Kašćelana umjesto Boškovića, Crna Gora je u drugom poluvremenu bila mnogo agresivnija na sredini terena, iako je blagu inicijativu prepustila gostima. Ipak, u 68. minutu Mirko je u svom stilu probio po lijevoj strani, izigrao protivničke štopere, odigrao dupli pas sa Novakovićem u srcu šesnaesterca, elegantno pogodio i na neobičan način proslavio svoj pogodak.

Uzalud su Švajcarci u finišu utakmice pokušali da stignu do izjednačenja - Crna Gora je još jednom pokazala zrelost i pobjednički mentalitet, pa je bez većih problema utakmicu privela kraju uz pjesmu fantastične publike koja je trajala i dugo nakon završetka utakmice.

 



Crna Gora – Švajcarska 1:0

Podgorica – Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 11.000.

Sudija: Eduardo Ituralde Gonzalez (Španija).

Strijelac
1:0 - Vučinić 68'

Žuti kartoni
Vukčević, Vučinić - Crna Gora

Crna Gora: M. Božović, Savić, Baša, Džudović, Jovanović, Zverotić, Novaković, Vukčević (od 85. Bećiraj), Bošković (od 46. Kašćelan), Đalović(od 90. Batak), Vučinić.

Švajcarska: Volfi, Cigler, von Bergen, Švegler, Inler, Frej, Štreler (od 66. Derdijok), Grihting, Štoker (od 76. Hakan Jakin), Suter, Šaćiri (od 66. Barneta).