Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je remi na otvaranju kvalilfikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo koji se igra u Austriji. Izabranici Aleksandra Miljenovića podijelili su plijen sa domaćinom turnira - 1:1.

Austrijanci su znatno bolje ušli u meč od naše selekcije, pa su nakon 22. minuta igre došli do prednosti. Mreža Ljuljanovića zatresla se nakon fenomenalnog udarca Ofenbahera sa dvadesetak metara.

Nakon gola domaćina, Miljenović je napravio izmjenu u veznom redu, pa je umjesto Vukčevića na teren poslao Bojića. Izjednačenje je stiglo, u 39. minutu – Mugoša se nakon odličnog pasa Pržice našao sam pred golmanom domaćih i rutinski realizovao ukazanu priliku.

Do kraja susreta „crveni“ su imali samo jednu priliku, preko Bojića, ali je njegov udarac zaustavio golman domaćih. Naši omladinci susret su završili sa deset igrača na terenu, pošto je tri minuta prije isteka regularnog toka Branislav Janković dobio drugi žuti karton.

Nakon meča selekor Miljenović istakao je da sa remijem u prvom meču, naša selekcija ostaje u igri za plasman u narednu rundu.

- Meč je bio veoma težak, kao što smo i očelivali. Austrijanci su rano poveli, pa sam bio primoran da pravi izmjene u timu. To se na kraju ispostavilo kao dobar potez, pa smo izjednačili do odlaska na odmor. Nakon ovog remija i dalje imamo šanse da se plasiramo u narednu rundu, rekao je Miljenović.



Austrija – Crna Gora 1:1

Groding – Untersberg arena.

Sudija: Viktor Švetsov (Ukrajina)

Strijelci
Ofenbaher 22’ – Mugoša 39’

Žuti kartoni
Ogfenbaher, Trauner – Austrija
Mijušković, Bojić – Crna Gora

Crveni karton
Janković – Crna Gora

Austrija: Blatnik, Majer, Kajnc (Luksbaher), Đuričin (Asšauer), Knasmiler (Kerlsbaumer), Ofenbaher, Farkaš, Cigl, Kajnz, Trauner, Hintereger.

Crna Gora: Ljuljanović, Radunović, Petričević, Bakrač, Mijušković, Pepić, Janković, Mugoša (Jakovljević), Pejaković (Bogdanović), Vukčević (Bojić), Pržica.