Mlada reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu u novom sastavu - izabranici Dušana Vlaisavljevića savladali su Mađarsku u Budimpešti sa 2:0. Pobjedu naše selekcije potpisali su rezervisti Adis Đoković i Ermin Seratlić.

Nova generacija našeg U-21 tima je krunisala svoje prvo okupljanje pobjedom nad snaćnim protivnikom i još jednom potvrdila veliki potencijal koji naša zemlja ima u ovom uzrastu. Mladi "sokoli" nisu dozvolili protivniku da ozbiljnije ugrozi gol Velimirovića, da bi u samom finišu realizovali dvije izgledne prilike što je bilo dovoljno za pobjedu. 

U većem dijelu susreta, gledana je ujednačena borba u kojoj su oba protivnika više pažnje posvetila čuvanju sopstvene mreže. Najviše uzbuđenja viđeno je u poslednjih 15. minuta, kada su obije selekcije zaigrale ofanzivnije. 

Pitanje pobjednika riješeno je u poslednja tri minuta regularnog toka, kada su Vlaisavljevićević izabranici izveli dva odlična kontranapada i postigli dva pogotka.

Mrežu Mađara prvi put se zatresla u 87. minutu nakon odličnog prodora veziste Ermina Seratlića po lijevoj strani i asistencije  Adisu Đokoviću. Mladi napadač je fenomenalno dodavanje rutinskim udarcem pretvorio u pogodak.

Slavlje mladih "sokola" je još trajalo kada je Seratlić po drugi put matirao golmana domaćih. Dva minuta nakon vodećeg pogotka, Serstlić je nakon duplog pasa sa Nikačem, odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao protivničku mrežu i postavio konačan rezultat susreta.

Nakon meča selektor mlade reprezentacije Dušan Vlaisavljević pohvalio je igru svojih izabranika i istakao da je veoma zadovoljan prikazanim u Mađarskoj.

- Upisali smo zasluženu pobjedu u duelu sa jakim protivnikom. Pored ostvarenog rezultata izuzetno sam zadovoljan igrom koju smo prikazali. Izgledali smo kao ekipa koja je dugo vremena na okupu, iako je ovo naše prvo okupljanje u ovom sastavu. Držali smo konce igre u svojim rukama svih 90. minuta. Nismo dozvolili protivniku da ugrozi naš gol dok smo čekali šansu da postignemo pogodak. U samom finišu stvorili smo dvije prilike, uspjeli da ih realizujemo i ostvarimo pobjedu, rekao je Vlaisavljević. U ovom meču imali smo pravo na samo šest izmjena, paje bilo nemoguće igrači nisu dobili priliku da nastupe u duelu sa Mađarima. Oni koji nisu igrali u današnjem meču imaće veću minutažu u duelu sa Libijom, rekao je Vlaisavljević. 

 

 

Naredni meč naša mlada selekcija igra sa Libijom, 11. oktobra na Cetinju. 



Mađarska - Crna Gora 0:2


Budimpešta - Stadion Božik.
Gledalaca: 300.

Sudija: Rene Eisner (Austrija)

Strijelci
0:1 - Đoković 87'
0:2 - Seratlić 89'

Žuti kartoni
Goštonji, Katona - Mađarska
Vešović - Crna Gora

Mađarska: Gulaši, Zokol, Kadar, Bodi (Balati), Goštonji, Futaš (Pišler), K. Simon (Balaž), Kiš (Egeršegi),  A. Simon (Takaš), Fiola (Preklet), Katona.


Crna Gora: Velimirović, Golubović, Balić (Radišić), Lončar, Šofranac, Simunović (Radulović), Vešović (Đoković), Šćekić (Kaluđerović), Nikolić, Bogdanović (Seratlić), Kajević (NIkač).