Pres sala Gradskog stadiona pod Goricom danas je bila tijesna za sve predstavnike "sedme sile" koji su željeli da prisustvuju konferenciji crnogorske repezentacije uoči utakmice sa Švajcarskom. Rekordan, gotovo trocifren broj predstavnika medija, još jedna je u nizu potvrda koliku težinu meč na pod Goricom ima za obje strane. Pred crnogorskim, švajcarskim i engleskim novinara selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar i kapiten Mirko Vučinić zračili su optimizmom i dobrim raspoloženjem.

- Očekujem jednu čvrstu, jaku i homogenu Švajcarsku. Oni će pokušati da nas iznenade, jer su pod imperativom pobjede. Međutim ja vjerujem u moju ekipu, jedino maksimumom i požrtvovanjem možemo doći do novog uspjeha i podariti novo slavlje Crnoj Gori. Moramo biti prisutni srcem, ali i hladnom glavom. Ponosni smo što će stadion biti popunjen do posljednjeg mjesta. Navijači su naš dvanaesti igrač - rekao je selektor Kranjčar.

Problemi sa povredama nastavili su da desetkuju "sokole".

- Na posljednjoj utakmici u svom klubu povrijedio se Savo Pavićević koji neće biti spreman za utakmicu sa Švajcarskom, a vjerovatno ni za duel sa Engleskom. Zbog povrede izostaće i Vladimir Božović, dok se Dejan Damjanović nije odazvao pozivu zbog problema koje ima sa klubom. Ovaj put smo mu to dozvolili, ali sljedeći put će morati da stavi reprezentaciju na prvo mjesto - rekao je Kranjčar.

Kranjčar je nastavio dobru tradiciju po kojoj dan uoči utakmice saopštava startnu postavu.

- Umjesto povrijeđenog Pavićevića zaigraće mladi Stefan Savić, koji je izuzetno kvalitetan igrač. Na golu će stajati Božović, pored Savića u defanzivi biće Baša, Jovanović i Džudović, sredina terena Novaković, Zverotić, Bošković i Vukčević i napad Vučinić – Đalović - saopštio je selektor.

Kapiten Crne Gore Mirko Vučinić zračio je optimizmom i dobrim raspoloženjem. Mirko je na brojna pitanja domaćih i stranih medija odgovarao sa osmjehom, na crnogorskom i italijanskom, po potrebi i engleskom jeziku. Što se tiče utakmice sa Švajcarskom, Vučinić vjeruje da naša selekcija ima kvalitet da uz podršku publike savlada snažnog rivala.

- Svi znamo koliko ova utakmica znači cijeloj Crnoj Gori, kao i nama igračima. Ukoliko budemo igrali kako znamo onda smo u prednosti u odnosu na Švajcarsku, samim tim što igramo na svom terenu i što će stadion biti popunjen do posljednjeg mjesta. Ima još dosta utakmica do kraja, ali je ovo jedna velika prilika koju moramo da iskoristimo na pravi način - rekao je Vučinić.

Selektor Kranjčar i kapiten Vučinić su na konferenciju za novinare došli u majicama "Navijaj za život - Navijaj za Crnu Goru", u znak podrške nacionalnog mjeseca bezbjednosti u saobraćaju koji zajedničkim snagama sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, Uprava policije i Fondacija "Anita Fetić".

- Na ovaj način želimo da podržimo kampanju koja je humanitarnog karaktera i koja ima za cilj da doprinese povećanju stepena bezbjednosti i sigurnosti na crnogorskim drumovima. Na sjutrašnjoj utakmici protiv Švajcarske, na zapadnoj tribini stadiona će biti postavljena koreografija sa rukama koje nose poruku „Navijam za život - Navijam za Crnu Goru“, te na taj način poslati poruku gledaocima i javnosti o značaju pomenute kampanje, kako bi se i na taj način doprinjelo povećanju svijesti građana o bezbjednosti u saobraćaju. Zbog toga je ovaj projekat dobio podršku Fudbalskog saveza Crne Gore i reprezentacije, i ako ovaj način pomogne da se spasi bar jedan život na crnogorskim drumovima, učinili smo veliku stvar - rekao je portparol FSCG Ivan Radović.

Utakmica Crna Gora - Švajcarska počeće u 20.30 časova, a kapije Gradskog stadiona pod Goricom biće otvorene dva i po sata ranije. FSCG apeluje na sve gledaoce da ranije dođu na stadion, kako bi se izbjegle velike gužve na ulazima.