Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama osmog i devetog kola T-Com 1.CFL i osmog kola Druge lige Crne Gore.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video materijala koji je imala na uvid komisija je donijela sljedeće zaključke:

T-Com 1. CFL – osmo kolo

Petrovac – Mornar
- Smanjena je ocjena kontrolora suđenja Slobodana Martinovića sudiji Mileti Šćepanoviću, zbog propusta u izricanju disciplinskih mjera domaćoj ekipi.

Sutjeska – Grbalj

- Komisija je odbacila izvještaj kontrolora suđenja Slobodana Jankovića, zbog nepotpunog i neadekvatnog opisa. Komsija je na osnovu video zapisa konstatovala da je sudijski tim dobro obavio posao.

Dečić – Rudar
- Smanjena je ocjena kontrolora suđenja Slavka Radulovića sudiji Aleksandru Markoviću jer u 30. minutu nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu, poslije prekršaja u kaznenom prostoru igrača odbrane gostiju na domaćim igračem.

T-Com 1. CFL – deveto kolo

Budućnost – Dečić
- Komisija je posebnu pažnju obratila na 79. i 90. minut ove utakmice. Pogodak domaćina u 79. minutu postignut je iz regularne pozicije – nije bilo ofsajda.
Što se tiče 90. minuta, Komisija  na osnovu snimka koji posjeduje ne može sa 100% sigurnosti reći da je napad gostiju nepravilno zaustavljen, ali i da raspolaže sa snimkom koji nedvosmisleno pokazuje da je pomoćni sudija pogriješio, tu grešku bi podvela pod sportsku, zbog izuzetno delikatne situacije.

Druga liga

Kom – Bokelj
- Smanjena je ocjena kontrolora suđenja Emira Ramovića sudiji Nikoli Vođeviću, zbog učinjenog propusta u 35. minutu, kada je neopravdano prekinuo napad domaćih, zog navodnog prekršaja. Ta pogrešna odluka izazvala je proteste dvojice domaćih igrača, zbog kojih ih su dobili javne opomene. Povećana je ocjena prvom pomoćniku Milošu Nediću, zbog neslaganja sa opisnim dijelom izvještaja kontrolora suđenja u odnosu na datu ocjenu.