Selektor "A" selekcije Crne Gore Zlatko Kranjčar ne krije optimizam pred početak priprema za kvalifikacione utakmice sa Švajcarskom i Engleskom.

Naš selektor je dan prije okupljanja "sokola" su svojoj bazi u hotelu "Siti" u Podgorici održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na do sada urađeno, ali i istakao visoka očekivanja pred mečeve sa snažnim protivnicima. Želja Kranjčara je da Crna Gora u petak odigra dobro, kvalitetno i rezultatski pozitivno, kao što je to bio slučaj na utakmicama sa Velsom i Švajcarskom.

- Za mene rezultat iz prva dva meča nije iznenađenje, jer znam da imamo kvalitet i samo je trebalo igrače uvjeriti da su sposobni igrati i protiv velikih. Moramo se nositi sa ulogom favorita protiv Švajcarske, iako je repsektujem. Pogotovo selektora Otmara Hicfilda, koji je jedan od najboljih trenera svijeta - rekao je Kranjčar.

Selektor vjeruje da predstojeća utakmica našoj selekciji može otvoriti put ka drugom mjestu.

- Švajcarska je selekcija koja nas motiviše. Moramo odigrati strpljivo, srcem, ali i hladnom glavom. Moramo čekati svoju priliku, stvarati igru i organizovanim napadom doći do gola. Švajcarska ima dosta problema u zadnjem redu i to se najbolje vidjelo protiv Engleske. Neće se zadovoljiti samo neriješenim rezultatom, a ukoliko se otvore to nama povećava šanse. Imamo igrače, koji mogu odgovoriti i njihovoj defanzivnoj igri, a jako je bitno da osiguramo našu odbranu, da ne dozvolimo kontre i našim napadom da spriječimo da izađu iz 30 metara - istakao je selektor.

Crna Gora ima u prethodnim utakmicama pokazala da ima ekipu koja teži nadigravanju i ofanzivom fudbalu, što se neće mijenjati ni u narednim utakmicama.

- Ostvarili smo pobjede u prva dva kola, ali ne smijemo stati. Moramo stajati čvrsto na zemlji sa obje noge, vjerovati u sebe da smo jaki i moćni. Imamo individualni kvalitet, ali i kao tim imamo ogromnu vrijednost - istakao je Kranjčar i dodao: - Ukoliko dobijemo Švajcarsku, što ne sumnjam i u šta vjerujem, onda možemo lagodnim i relaksirajućim razmišljanjem otputovati za Englesku i tražiti dobru igru. Priznajem i respektujem Englesku, ali ne dajem za pravo da su totalni favoriti.

Kranjčar je na prirpeme pozvao 23 igrača, a na sjutrašnjem treningu u 18.00 časova u Trening kampo FSCG na Starom aerodromu očekuju se svi osim Simona Vukčevića i Sava Pavićevića. Simona sjutra očekuje utakmica u Beira Maru, dok će Savo kasniti zbog porodičnih razloga.