Budućnost je novi lider crnogorskog šampionata - Podgoričani su savladali Lovćen sa Cetinju sa 3:1 i iskoristili "klizanje" Rudara i Mogrena da preuzmu čelo tabele nakon šest odigranih kola T-Com 1.CFL.

Budućnost je lakše nego što se očekivalo stigla do tri boda na Cetinju - pobjedu gostiju najavio je Bošković pet minuta prije odlaska na odmor, da bi sve dileme o pobjedniku otklonio Brnović u 62. minutu pogotkom sa 20-ak metara uz veliku pomoć domaćeg golmana. Do kraja meča u listu strijelaca upisao se prvi strijelac prvenstva Ivan Vuković, koji je pogodio u 80. minutu, kao i mladi Balša Radović koji je u posljednjem minutu ublažio poraz svog tima.

Aktuelni šampion Rudar nije mogao do pobjede u Nikšiću iako je stvorio više prilika za gol od domaće ekipe. Ipak, Sutjeska je hrabrom i dobro organizovanom igrom uspjela da odoli naletima Pljevljaka i tako skinula Rudar sa čela tabele.

Mogren je u derbiju kola podijelio bodove sa Zetom, iako je bio bolji rival na "Lugovima". Najbolju priliku na utakmici propustio je Ćulafić u prvom minutu sudijske nadoknade kada je sa pet metara glavom šutrao pored stative. Bez golova je završen i duel Bara i Dečića na "Topolici".

Minimalnu pobjedu upisala je Mladost, koja je na Starom aerodromu savladala Mornar golom Seratlića u 60. minutu, kao i Grbalj koji je neočekivanu eliminaciju u prvoj rundi Kupa zaboravio pobjedom u gostima nad Petrovcem. Gol odluke pod Malim brdom postigao je Ivan Bošković u 67. minutu.

Rezultati
Sutjeska – Rudar 0:0
Lovćen - Budućnost 1:3
Radović 90' - Bošković 40', Brnović 62', Vuković 80'
Mogren - Zeta 0:0
Bar - Dečić 0:0
Mladost - Mornar 1:0
Seratlić 60'
Petrovac – Grbalj 0:1
Bošković 67'