Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama petog kola T-Com 1.CFL, četvrtog i petog kola Druge lige Crne Gore na sjednici održanoj 15.09.2010. godine.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video materijala u koji je imala uvid, Komisija je donijela sljedeće zaključke:

- Komisija konstatuje kontinuitet korektnog suđenja na utakmicama najvišeg stepena takmičenja, uz pojedine blaže propuste.

- Ocjene kontrolora suđenja Milana Katića sudiji utakmice FK "Berane" - FK "Zabjelo" Luki Raduloviću i prvom pomoćniku Radoju Pajoviću preinačene su u nedovoljne. Sudija je odsvirao kraj utakmice ne uočivši da mu je prvi pomoćnik signalizirao igranje rukom jednog igrača domaće ekipe u svom šesnaestercu. Radulović je tek naknadno vidio signalizaciju, pa je nakon konsultacije sa svojim pomoćnikom dozvolio da se izvede kazneni udarac što je suprotno Pravilima fudbalske igre. Ova odluka uticala je na rezultat utakmice, pošto je iz kaznenog udarca postignut pogodak. Ocjena je smanjena i drugom pomoćniku Rajku Peroviću zbog učinjenih propusta. Kontrolor suđenja, sudija i prvi pomoćnik biće suspendovani do daljnjeg.

- Komisija je na osnovu video materijala konstatovala da je sudija utakmice FK "Bratstvo" - FK "Otrant" Miloš Nedić korektno sudio utakmicu, a neke njegove odluke iz domena slobodnog sudijskog uvjerenja su se odnosile na obje ekipe ravnopravno.

- Zaključeno je da je sudija utakmice FK "Kom" - FK "Bratstvo" Oskar Huter donio ispravnu odluku kada u 61. nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu. On je start jednog igrača gostujuće ekipe nad domaćim igračem ocijenio kao simulaciju na ivici šesnaesterca i istog kaznio javnom opomenom. Iz tog razloga ocjena "nedovoljan", koju je Huter dobio od kontrolora suđenja Moma Vukčevića, preinačena je u "dobar".

- Video snimak utakmice FK "Otrant" - FK "Ibar" nedvosmisleno je pokazao da je drugi pogodak gostiju, postignut u 82. minutu, bio regularan.