Kadetska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se revanšira selekciji Slovenije za poraz u prvom prijateljskom meču odigranom u utorak – izabranici Save Kovačevića poraženi su rezultatom 3:1 u drugom prijateljskom meču odigranom u Lendevi.

Pobjednik je riješen u drugom dijelu susreta u kom je došlo do pada koncentracije u redovima naše seleckije, što je domaćin znao da iskoristi i dođe do nove pobjede.

U prvom poluvremenu susreta viđena je požrtvovana i dobra igra, kroz koju su oba protivnika došla do nekoliko izglednih prilika, ali do odlaska na odmor nije bilo pogodaka.

Nastavak meča donio je četiri pogotka, od kojih je prvi djelo defanzivca naše selekcije Raspopovića, koji je u 47. minutu pogodio sopstvenu mrežu nakon centaršuta Lovriča.

Domaćin je duplirao prednost sedam minuta kasnije pogotkom Pihlera iz slobodnog udarca. Vezista Slovenije iskoristio je loše postavljanje Đurovića i udarcem po zemlji sa 18 metara zatresao mrežu.

“Sokolići” su smanjili zaostatak u 76. minutu preko Kosovića, koji je odlično izveo slobodan udarac sa 20-tak metara i matirao Barukčića.

Konačan rezultat susreta postavio je Kostanjšek u poslednjem minutu regularnog toka susreta.



Slovenija - Crna Gora 3:1

Lendava – Stadion FK „Nafta“

Sudija: Stefan Sekonja (Slovenija)

Strijelci
1:0 – Raspopović 47' (a.g.)
2:0 – Pihler 54'
2:1 – Kosović 76'
3:1 – Kostanjšek 80’

Slovenija: Barukčić, Šme, Šturm (Skok), Krajinc (Boben), Đtruc, Pihler, Golob (Bajde), Kajzer (Kostanjšek), Smrtnik (Lotrič), Štulac (Požeg), Čeh.

Crna  Gora: Đurović, Raspopović, Uskoković, Kopitović, Kartal, Draganić, Jovanović (Đalović (Batrović), Savićević, Hočko (Kalačević (Đuranović), Kosović, Đorđević.