Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Podgorici odgovarajuću selekciju Hrvatske sa 1:0. Jedini gol na meču stigao je u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je rezervista Bogdanović sa pet metara pogodio nakon gužve u protivničkom šesnaestercu.

Crna Gora je odigrala fantastično prvo poluvrijeme, ali nije imala dovoljno sreće da "unovči" svoju prednost. Prvu pravu priliku imao je kapiten Mugoša iz slobodnog udarca, ali je odlični golman gostiju Picak bravurozno intervenisao. Desetak minuta kasnije Vukčević je oprobao udarac sa velike daljine, ali je lopta otišla preko gola, da bi isti igrač u 27. minutu bio zamalo neprecizan sa desetak metara nakon odličnog prodora.

U finišu prvog poluvremena Mugoša je propustio dvije odlične prilike - prvo se u 34. minutu ispriječila stativa, a četiri minuta kasnije i odlični golman Picak koji je atraktivnom intervencijom zaustavio odličan pokušaj glavom našeg kapitena. Hrvatska je u prvom dijelu stvorila samo dvije poluprilike, ali pokušaji Jakoliša iz daljine nisu bili precizni.

U drugom poluvrmenu tempo igre je bio nešto slabiji, a Hrvatska je u nekoliko navrata uspjevala da se oslobodi pritiska domaćina. Odlična prilika gostima se ukazala u 60. minutu, ali se Jakoliš spetljao pred našim golom pa je izostala završnica. Tri minuta kasnije Petrović je opasno pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko prečke.

Nakon izlaska najboljeg igrača utakmice Pepića, naša selekcija je izgubila kontrolu igre na sredini, ali je zato bila veoma opasna iz kontranapada. Upravo u jednom od njih, u prvom minutu sudijske nadoknade, Janković je odlično probio po desnoj strani, prevario čuvara i pogodio stativu, nakon čega se stvorila gužva u šesnaestercu "vatrenih" koju je na najbolji način iskoristio rezervista Bogdanović koji je "ničiju" loptu sproveo u mrežu. Već u sljedećem napadu Bojić je imao odličnu priliku da učini pobjedu ubjedljivijom, ali je naš vezista bio zamalo neprecizan.

- Ono što sam želio da vidim na ovom meču bilo je zalaganje igrača koji su maksimalno ispoštovali sve što smo se dogovorili. Cilj ovih utakmica je da uigramo selekciju za kvalifikacioni turnir u Austriji, a pobjeda protiv veoma snažne selekcije kao što je Hrvatska odlično će nam doći da podignemo samopouzdanje pred zvanične utakmice. Kada se sve sabere, veoma sam zadovoljan igrom koju smo pružili u večerašnjem meču - rekao je Miljenović.

Dvije selekcije će ponovo odmjeriti snage u četvrtak, ovog puta u popodnevnom terminu od 16.30 časova, na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu.



Crna Gora - Hrvatska 1:0

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 500.

Sudija: Vojin Vojinović (Crna Gora).

Strijelac
1:0 - Bogdanović 90'+1'

Žuti kartoni
Petričević, Jakovljević - Crna Gora
Mrzeljak - Hrvatska

Crna Gora: Ljuljanović, Petričević (od 77. Bogdanović), Radunović, Janković, Bakrač, Alić, Pepić (od 75. Bojić), Vukčević (od 45. Tatar), Mugoša (od 77. Jakovljević), Pejaković (od 75. Vučinić), Pržica (od 67. Kalezić).

Hrvatska: Picak, Antolić (od 46. Gorupec), Bašić (od 86. Fugadić), Kraljević, Mic (od 46. Tomašević), Živuljić (od 63. Mrzljak), Jakoliš, Babić, Petrović (od 86. Mihaljević), Vuković (od 46. Plum).