Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijateljskom odmjeravanju snaga sa selekcijom Slovenije rezultatom 2:1. 



Izabranici Save Kovačevića pružili su snažan otpor Slovnecima, u drugom poluvremenu imali i više od igre, ali je domaćin uspio da sačuva prednost do koje je došao u prvom dijelu i upiše pobjedu u duelu sa našom selekcijom. "Zeleni" su prethodno dva puta savladali vršnjake iz Italije i Srbije.

Slovneci su od samog starta susreta krenuli ofanzivno ka golu koji je čuvao Delibašić pa je naša odbrana po prvi put kapitulirala u osmom minutu susreta - mreža našeg gola zatresla se nakon udarca glavom Bajdea nakon kornera. 

Najljepša kacija na meču viđena je u 20. minutu kada je naša selekcija došla do izjednačenja. Fenomenalnu solo akciju, u kojoj je nanizao tri protivnička igrača, preciznim udarcem sa 18. metara krunisao je Luka Đorđević.

Pitanje pobjednika riješeno je deset minuta kasnije - odličnu akciju i dodavanje desnog beka Šturma rutinskim udarcem sa sedam metara u pogodak je pretvorio Lotrič.

U U drugom dijelu susreta naši kadeti imali su  više od igre, pogotovo u samom finišu, ali je rezultat ostao nepromijenjen. 

Revanš meč zakazan je za četvrtak, 16. septembar 2010. 

Nakon meča selektor Sava Kovačević istakao je da rezuktat nije realan kao i da je zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici. 

- NIsam zadovoljan rezultatom ali jesam igrom i zalaganjem. Po onom što smo prikazali nismo zaslužili da izgubimo. Nakon gola Đorđevića, imali smo tri odlične prilike za postizanje pogotka, ali ih nažalost nismo iskoristili. Ostaje nam još jedan meč u kom ćemo pokušati da stignemo do povoljnog rezultata, rekao je Kovačević. 

 

 

 


 
Slovenija - Crna Gora 2:1

Odranti - ŠRC "Odranti".
Gledalaca: 100.

Sudija: Stefan Sekonja (Slovenija)

Strijelci
1:0 - Bajde 8'
1:1 - Đorđević 20'
2:1 - Lotrič 30'

Slovenija: Cotman, Skok (Šme),  Šturm,  Krajinc,  Boben (Štruc),  Pihler (Kajzer),  Bajde (Štulac),  Kostanjšek,  Lotrič (Smrtnik),  Požeg, Čeh (Golob)

Crna  Gora: Delibašić, Hočko (Raspopović), Višnjić, Kopitović, Kartal, Draganić, Batrović (Jovanović), Savićević (Đalović), Đuranović (Kalačević), Kosović (Poček), Đorđević.