Sedam golova na stadionu pod Goricom u duelu Budućnosti i Petrovca i remi Rudara i Lovćena u Pljevljima obilježili su petu runudu T-Com Prve crnogorske lige. Pljevjaci su i dalje llideri, ali sada sa samo jednim bodom viška u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Akutelni šampion i lider, ekipa Rudara, osvojila je samo jedan bod u duelu sa za njih uvjek neugodnim Lovćenom. Gosti sa Cetinja najavili su iznenađenje u 30. minutu, kada je mrežu domaćina pogodio Miloš Stevović, ali je četa Nebojše Vignjevića ipak uspjela da dođe do boda petrim ovosezonskim pogotkom Ivice Jovanovića. 

Budućnost i Petrovac su kišom golova obradovali publiku na Gradskom stadionu pod Goricom - mreže su se tresle sedam puta. Bodovi su ostali u Podgorici, pošto su igrači domaćeg tima usojeli četri puta da pogode protivnički gol. Po dva pogotka na meču postili su Vuković za Budućnost i Rotković za Petrovac.

U prvom meču pod dirigentskom palicom Dejana Vukićevića Zeta je bila veom ubjedljiva - Golubovčani su pred svojom publikom rezultatom 4:0 savladali Mornar. Visoku pobjedu domaćinu obezbijedili su Zlatičanin, Lađić, Korać i Burzanović.

Dečić je pred svojom publikom minimalnim rezultatom savladao Sutjesku. Gol vrijedan tri boda za Tuzane postigao je Boris Grbović u 71. minutu susreta.

Debi Zlatka Kostića na klupi Bara pokvarili su fudbaleri Mladosti, koji su kao gosti slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Poslednji meč petog kola u kom se sastaju Grbalj i Mogren na programu je u nedjelju od 17.00 časova.

Rezultati
Rudar - Lovćen 1:1
Ivica Jovanović 50' - Stevović 30'
Budućnost - Petrovac 4:3
Mugoša 14', Vuković 31', 62', Đikanović 45' - Milić 27', Rotković 33', 68'
Zeta - Mornar 4:0
Zlatičanin 32', Lađić 42', Korić 51', Burzanović 60'
Dečić - Sutjeska 1:0
Grbović 71'
Bar - Mladost 1:2
Ciciović 28' - Jovanović 30', Lakić 45'
Nedjelja
Grbalj - Mogren (17.00)