San Crne Gore se nastavlja - nakon pobjede nad Velsom, "sokoli" su savladali Bugarsku u Sofiji sa 1:0.

Bugarska je počela silovito, pa je u uvodnih 15 minuta viđena prava opsada gola Mladena Božovića. Prvi izlet na polovinu protivnika "sokoli" su napravili tek u 14. minutu kada su dva puta zaprijetili nakon kornera. Samo minut kasnije Popov je sa ivice šesnaesterca bio zamalo neprecizan.

U trenutcima potpune dominacije domaće reprezentacije, naša selekcija je iz ničega stvorila fantastičnu priliku - Peković se u 20. minutu izborio za loptu na sredini terena, a Vučinić poveo kontranapad koji je završen oštrim centaršutem Jovanovića sa krila koji je bio zamalo prejak za Đalovića.

Domaćin je nastavio da diktira tempo i stvara šanse, ali je naša odbrana djelovala mnogo kompaktnije nego u prvom dijelu utakmice. A onda, u 35. minutu šok za domaćina i velika radost za maloborjne crnogorske navijače - Vučinić i Bošković su kombinovali tražeći priliku za udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Zverotić koji je snažnim udarcem sa 20-ak metara uz pomoć stative uspio da savlada visokog golmana Mihajlova.

Samo četiri minuta kasnije, centimetri su dijelili naš tim od drugog gola - Đalović je sačuvao loptu na polovini protivnika i poslužio Vučinića čija je ljevica sa sa ivice šesnaesterca prohujala iznad prečke.

Selektor Bugarske je na poluvremenu pojačao napadu uvođenjem Božinova i Genčeva, sli je poluvrijeme bolje počela Crna Gora koja je u dva navrata zaprijetila preko Đalovića i Vučinića.

Crna Gora je u drugom dijelu svjesno prepustila inicijativu protivniku i strpljivo čekala svoju šansu iz kontranapada koje je predvodio sjajni Vučinić za kojeg domaći igrači nisu imali rješenje. Kranjčar je tokom poluvremena osvježio vezni red (umjesto umornih Boškovića i Zverotića ušli su Vladimir Božović i Novaković, da bi u finišu utakmice Đalovića zamijenio Kašćelan) pa su Bugari sve teže nalazili put gola večeras izvanrednog Mladena Božovića.

Bugarska je do kraja meča bila opasna samo iz prekida, a najbliži izjednačenju bio je Martin Petrov koji je iz slobodnog udarca sa gornje strane okrznuo prečku našeg gola u posljednjim sekundama regularnog toka. Nakon tri minuta sudijske nadoknade koji je naša selekcija provela na polovini protivnika, zahvaljujući sjajajnom Vučiniću ruski sudija Bezborodov označio je kraj velike pobjede našeg tima.



Bugarska - Crna Gora 0:1

Sofija - Stadion: "Vasil Levski".
Gledalaca: 10.000.

Sudija: Vladislav Bezborodov (Rusija).

Strijelci
1:0 - Zverotić 35'

Žuti kartoni
Peković, Bošković - Crna Gora
S.Petrov, Angelov, M.Petrov - Bugarska

Bugarska: Mihajlov, I.Stojanov, Minev, Angelov, Popov, Rangelov (od 46. Rangelov), Peev (od 67. Domovčijski), Ivanov, Milanov (od 46. Genčev), M.Petrov, S.Petrov.

Crna Gora: M.Božović, Pavićević, Baša, Džudović, Jovanović, Zverotić (od 68. Novaković), Peković, Bošković (od 65. V.Božović), Vukčević, Vučinić, Đalović (od 78. Kašćelan).