Mlada reprezentacija Crne Gore pretrpjela je težak poraz na gostovanju Izraelu u poslednjem meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Danskoj. "Sokolići" su u Rišon El Zionu poraženi rezultatom 5:0.

Trijumf u duelu sa izabranicima Dušana Vlaisavljevića omogućio je Izraelcima da se plasiraju na drugo mjesto u grupi 6, što im ostavlja nadu da kao jedna od četiri najbolje druoplasirane selekcije izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo. 

Naša selekcija u poslednji meč kvalifikacija ušla je sa nadom da može do pobjede i drugog mjesta u grupi, ali je snove mladih sokola na samom startu meča raspršio Načo, koji je mrežu Giljena zatresao iz slobodnog udarca u drugom minutu susreta.

Početnu ofanzivu, pomognutu ranim pogotkom, Izraelci su iskoristili da postignu drugi pogodak. Defanzivac mladih "sokola" Mijuško Bojović napravio je prekršaj u kaznenom prostoru, sudija Nzolo pokazao na bijelu tačku a Buzgalo u 27. minutu loptu sa kreća poslao u mrežu.

Nastavak meča donio je veliki broj individualnih grešaka u igri naše selekcije, što su raspoloženi domaćini znali da iskoristi. U 57. minutu viđena je najbolja akcija na meču - Buzgalo je prihvatio loptu na sredini igrališta, nanizao nekoliko odbrambenih igrača naše selekcije i po drugi put nadmudrio Giljena. 

Naša selekcija od 68. minuta imala je igrača manje u polju, pošto je sudija iz Belgije, čini se prestrogo presudio i pokazao Matiću direktan crveni karton. 

Izabranici Gaja Luzona uspjeli su do kraja susreta u dva navrata da materijalizuju brojčanu predonost na terenu. Načo se u 77. minutu po drugi put upisao u strijelce, dok je devet minuta kasnije mrežu naše selekcije zatresao i rezervista Čekol.

Mladi "sokoli" meč su završili sa devet igrača na terenu, pošto je u sudijskoj nadonknadi vremena drugi žuti karton zaradio kapiten Draško Božović, kao i rezervista Izraela Mohamed Gadir. 

Nakon meča selektor Vlaisavljević istakao je da njegovi izabranici nisu odigrali loše koliko rezultat to govori i prihvatio krivicu za poraz.

- Poslije pet golova teško jebilo šta reći. U potpunosti prihvatam odgovornost za poraz, iako nismo odigrali loše koliko rezultat govori, U prvom poluvremenu bili smo ravnopravan rival, ali smo primili dva gola iz prekida. U nastavku domaćin je iskoristio veliki broj individualnih grešaka i igrača više na terenu i došao do ubjedljive pobjede, rekako je slektor Vlaisavljević.



Izrael - Crna Gora 5:0

Rišon El Zion - Haberfeld stadion.

Sudija: Žerom Efong Nzolo (Belgija)

Strijelci
1:0 - Načo 2'
2:0 - Buzgalo 27' (p)
3:0 - Buzgalo 57'
4:0 - Načo 77'
5:0 - Čekol 86' 

Žuti kartoni
Načo - Izrael
Giljen, Bojović, Kajević - Crna Gora

Crveni kartoni
Gadir - Izrael
Matić, Božović - Crna Gora

Izrael: Haroš, DIgan, Mori, Geršon, Načo, Biton, Mare (od 72. Gadir), Buzgalo, Haruš (od 63. Čekol), Malui, Koen (od 79. Biton).

Crna Gora: Giljen, Zonjić (od 23. Golubović), Matić, Božović, Bojović, Kecojević, Bulajić, Vešović (od 46. Kasalica), Kajević, Grbić, Đurović (od 46. Nikolić).