Nikšićani drugi put u klupskoj istoriji osvojili Kup Crne Gore…

Fudbaleri Sutjeske Meridianbet pobjedom nad Arsenalom osvojili su Kup Crne Gore. Nakon 1:1 u regularnog toku meča, zatim i produžetaka u kojima nije bilo golova, Nikšićani su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca - 4:3.

Bio je to kraj utakmice koja je trajala preko tri sata. Prvo zbog prekida uslovljenog ogromnim padavinama, a zatim i zbog produžetaka i penala.

Nakon par prilika za gol, Sutjeska Meridianbet je stigla do vođstva u 28. minutu. I to na kakav način - Uijdi Sahli je majstorski izveo slobodan udarac i zatresao mrežu rivala sa preko 20 metara iskosa. Do kraja prvog poluvremena Sutjeska Meridianbet je mogla da udvostruči vođstvo preko Tajrona Konrada, koji je šutirao preko gola.

Zbog izuzetno jake kiše koja je padala u tom periodu, drugi dio meča kasnio je četrdesetak minuta. Nakon povratka iz svlačionica, Arsenal je zaigrao agilnije.

Čuvar mreže ekipe iz Nikšića Suad Ličina odlično je odbranio pokušaje Mirka Todorovića i Borisa Došljaka, dok su Jasmin Muhović i Anđelo Rudović pogodili stativu, odnosno prečku.

Izjednačenje je stiglo u 85. minutu - poslije prekida i velike gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao kapiten Arsenala Ćetko Manojlović.

Otišlo se u produžetke, u kojima nije bilo pogodaka, da bi penal serija otišla na stranu Sutjeske. Pogađali su Matanović, Marković, Vuković i Sahli, dok je šut Vučića u prvoj seriji odbranio Nikić. Neprecizni za Arsenal bili su Rudović i Muhović, dok su u metu pogodili Bakić, Čelebić i Manojlović.

Uoči početka utakmice, Tajronu Konradu uručen je Trofej Radija Crne Gore za najboljeg strijelca Meridianbet 1.CFL.

 

Arsenal - Sutjeska Meridianbet 1:1

nakon penala 3:4

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 2.546.

Sudiјa: Miloš Savović (Podgorica)

Striјelci
0:1 - Uijdi Sahli 28', 1:1 - Ćetko Manoјlović 85'

Žuti kartoni

Montenegro, Došljak - Arsenal
Krstović, Babić, Vuković - Sutјeska Meridianbet

Arsenal: Nikić, Dragićević, Manoјlović, Todorović (od 72. Čelebić), Živković, Bakić, Montenegro (od 72. Rudović), Mirković, Došljak (od 81. Đorđević), Muhović, Bulatović (od 104. Mališić).

Sutјeska Meridianbet: Ličina, Paјović (od 91. Vlahović), Babić (od 26. Bilali), Stiјepović, Vučić, Krstović (od 91. Marković), Matanović, Eraković (od 68. Nikolić), Sahli, Striković (od 68. Vuković), Konrad (od 104. Đinović).