Spuštena zavjesa na nikad zanimljiviju sezonu u elitnom rangu crnogorskog fudbala…

Budućnost je šesti put šampion Crne Gore, Sutjeska nije uspjela da odbrani tron - epilog je posljednjeg kola Meridianbet 1.CFL. Najveći crnogorski klubovi prvenstvo su završili bodovno izjednačeni, ali titula ide u Podgoricu jer Budućnost ima bolji međusobni učinak.

Podgoričanima je za to bila dovoljna večerašnja pobjeda nad Mornarom u Baru - 1:0. Trenutak odluke desio se u šestom minutu, kada je Zoran Petrović zatresao mrežu Mornara. Do kraja meča i jedni i drugi su mogli do gola, ali rezultat se nije mijenjao. To znači da će Mornar u baraž za opstanak u ligi, budući da je Jezero pobjedom nad Dečićem (2:1) ostalo u sigurnoj zoni.

U duelu Arsenala i Sutjeke golova nije bilo do 75. minuta, a onda je defanzivac gostiju Dragan Grivić donio nadu svojoj ekipi da ipak može do prvog mjesta. Ipak, u Baru je Budućnost održala prednost, a čak je Arsenal bio blizu izjednačenja. Međutim, Suad Ličina je u 79. minutu odbranio jednaesterac Ćetku Manojloviću. Bez obzira na ovaj poraz, Arsenal je osvojio treće mjesto i, kao i Sutjeska, obezbijedio plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu konferencija.

Petrovac nije dozvolio iznenađenje protiv otpisane Iskre i trijumfom od 4:1 otklonio svaku mogućnost da se nađe u baražu za opstanak. Domaćin je nakon nešto više od pola sata igre imao 3:0 (Balša Boričić, Aldin Adžović i Mamadu Mendi), Žarko Popović je u 72. postigao utješni pogodak, dok je konačan rezultat postavio Filip Femić u drugom minutu sudijske nadoknade.

Jedini meč bez rezultatskog značaja donio je najviše golova - Rudar je u Bijelom Polju savladao Jedinstvo rezultatom 4:3. Domaćin je rano poveo 2:0 preko Bojana Bojića i Danisa Kolića, zatim je u 15. minutu uzvratio Velizar Janketić. U drugom poluvremenu je Žarko Korać vratio dva gola prednosti Jedinstvu, međutim, pogocima Stefana Golubovića, Janketića i Ljubomira Kovačevića Rudar je preokrenuo i pobjedom najavio učešće u baražu za opstanak.

U baražu za Meridianbet 1.CFL, Rudar će igrati sa Komom, dok drugi par čine Mornar i Berane.

Kao što je od ranije poznato, Trofej Radija Crne Gore, namijenjen najboljem strijelcu lige, osvojio je Tajron Konrad, napadač Sutjeske, koji je ove sezone 25 puta pogađao mreže protivnika.

Rezultati

Mornar - Budućnost 0:1
Petrović 6'

Arsenal - Sutjeska 0:1
Grivić 75'

Jedinstvo - Rudar 3:4
Bojić 3', Kolić 7', Korać 60' - Janketić 15', 80', Golubović 72', Kovačević 89'

Jezero - Dečić 2:1
Redžepagić 16', Pavlović 79' - Vušurović 71'

Petrovac - Iskra 4:1
Boričić 9', Adžović 11', Mendi 34', Femić 90'+2 - Popović 72'