Reprezentacija Crne Gore pobjedom je počela kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine. "Sokoli" su na prepunom stadionu pod Goricom savladali Vels sa 1:0.

Naši reprezentativci su od starta djelovali kao bolji tim i odmah stvorili nekoliko odličnih prilika preko Boškovića, Đalovića i Vukčevića, a nagrada za bolju igru stigla je u 30. minutu kada je kapiten Mirko Vučinić fantastično probio po lijevoj strani i efektnim udarcem savladao Henesija i potvrdio klasu. Gosti, uprkos solidnom izdanju, u ovom dijelu igre nisu uspjevali ni da priđu golu Božovića, a kamo li da zaprijete Mladenu Božoviću.

I u drugom poluvremenu Crna Gora je igrala odlično - kontrolisala loptu i stvarala šanse, a blizu gola bili su Vučinić, Vukčević iz slobodnog udarca, a potom i Bećiraj i Novaković.

- Zasluženo smo pobijedili iako je Vels u finišu utakmice imao nekoliko prilika za izjednačenje. Čestitke mojim igračima koji su odigrali odlično. Sa Bašom smo dobili veliku sigurnost u odbrani koja je iznijela veliki teret u ovoj utakmici. Iz meča u meč igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako i nastaviti - kazao je Kranjčar.

Vels je svoje prilike stvorio tek u finišu utakmice, kada su drhtala srca naših navijača. Šest minuta prije kraja golman Božović je odlično zaustavio pokušaj Belamija, da bi nakon kornera rezervista Čurč pogodio prečku. Velšani su uspjeli da pogode mrežu Crne Gore u 88. minutu, ali je Čurč bio u nedozvoljenoj poziciji kada je savladao našeg golmana. U sudijskoj nadoknadi Velšani nisu imali šanse - "sokoli" su se odlično branili i zasluženo upisali veliku pobjedu.

Naredni meč naša selekcija igra u utorak u Sofiji, gdje će za protivnik imati Bugarsku. Bugari su večeras doživjeli debakl na Vembliju, gdje je Engleska slavila sa 4:0.

- Prvo ćemo da analiziramo meč sa Velsom i da se malo odmorimo. U Bugarsku idemo da napravimo dobar rezultat, a šanse su nam 50:50. Bugarska ima opasnu reprezentaciju ali ćemo im punu pažnju posvetiti od nedjelje - kazao je Kranjčar.

Selektor Kranjčar će danas održati konferenciju za novinare u hotelu "City" u Podgorici sa početkom u 11.00 časova.



Crna Gora - Vels 1:0


Podgorica – Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 9.000.

Sudija: Anastasios Kakos (Grčka).

Strijelac
1:0 - Vučinić 30'

Žuti kartoni
Pavićević, Džudović, Peković - Crna Gora
Morison, Rikets, Bejl - Vels

Crna Gora: M.Božović, Pavićević, Baša, Džudović, Jovanović, Zverotić, Peković, Vukčević (od 87. Bećiraj), Bošković (od 73. V. Božović), Đalović (od 83. Novaković), Vučinić.

Vels: Henesi, Rikets, Kolins (od 75. Morgan), Gunter, Vilijams, Edvards (od 68. Ernšou), Bejl, Vaugan, Ledli, Belami, Morison (od 78. Čurč).