Selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar i kapiten Mirko Vučinić zračili su optimizmom na posljednjoj konferenciji za novinare uoči početka kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012.

godine. Naša selekcija ne bježi od uloge favorita u duelu sa Ostrvljanima, iako je svjesna da je u petak pod Goricom očekuje težak protivnik.

- Mislim da ulazimo spremni u utakmicu. Uopšte ne sumnjam da će igrači dati maksimum, sto posto sebe. Zna se kvalitet Velsa, ko su najopasniji igrači, ali mislim da smo mi u prednosti - rekao je Kranjčar u uvodnom izlaganju.

Naš selektor vjeruje da dobar rezultat može biti samo plod kolektivne igre, a ne bljeska pojedinaca.

- Ne valja da opterećujemo Mirka da sve zavisi od njega. Mi zavisimo od kolektiva, naša je igra podređena tome. Tada pojedinci iskaču. Sigurno je da je Mirko taj koji svojim kvalitetom i odgovornošću može da odluči meč, i donese dobra rješenja i za ekipu i za nas - smatra selektor.

Kranjčar je bio strijelac protiv Velsa 1983. godine, kada je SFR Jugoslavija u Titogradu remizirala sa Velsom 4:4.

- Tada smo Vodili smo sa 3:1, ali nijesmo uspjeli da sačuvamo rezultat. Ja bih želio da sjutra mi steknemo dva gola prednosti, jer mislim da ovi igrači to mogu da sačuvaju. Teren je mnogi bolji nego tada a i uslovi. Nemam ništa protiv da se ponovi ambijent, ali da rezultat bude drugačiji - istakao je Kranjčar.

Kapiten Mirko Vučinić uvjeren je da uz pravi prisup i veliko zalaganje Crna Gora može doći do pobjede na startu kvalifikacija.

- Nadam se da ćemo ući borbeno i sa željom, jer ako nam to bude hvalilo, onda se teško možemo nadati dobrom rezultatu. Igrači se mnogo bolje poznaju nego u prethodnim kvalifikacijama polako slažemo kockice, što može da nam donese samo bolji rezultat. Prihvatam ulogu favorita jer igramo pred našom publikom i očekujem da stadion bude pun - kaže naš kapiten.

Utakmica Crna Gora - Vels počeće u 19.30 časova, a kapije Gradskog stadiona biće otvorene dva sata ranije. FSCG moli sve navijače da ranije dođu na stadion kako bi se spriječile gužve na ulazima zbog pojačanih mjera bezbjednosti koje zahtjevaju kvalifikacione utakmice.

Odlukom komiteta za takmičenje UEFA na kvalifikacionim utakmicama strogo je zabranjeno korištenje vuvzela. FSCG stoga moli navijače koji u svom posjedu imaju ove i slične rekvizite da iste ne donose na stadion.