Pobjede vodećih u 34. kolu Meridianbet 1.CFL…

Na dvije utakmice do kraja prvenstva Budućnost i dalje ima tri boda prednosti (i bolji međusobni skor) od drugoplasirane Sutjeske. Podgoričani su večeras upisali pobjedu na gostovanju Jedinstvu Franca (3:1) i za novu titulu dovoljan im je trijumf nad Jezerom naredne sedmice. Duel u Bijelom Polju ovoren je brzo golovima gostiju - Vasilije Terzić u 5. i Marko Simić u 11. minutu donijeli su veliku prednost svojoj ekipi. U finišu prvog poluvremena Haris Banda je prepolovio tu prednost, međutim, Bjelopoljcima je to bio maksimu. Konačan rezultat u posljednjim trenucima utakmice postavio je Marko Mrvaljević.

Uz malo muke, Sutjeska je savladala Rudar - 2:1. Srđan Krstović bio je precizan u 26. minutu meča u Nikšiću, ali je nadu gostima donio Aleksa Golubović početkom drugog poluvremena. Tri boda Nikšićanima obezbijedio je Marko Matanović u 62. minutu.

Duel ekipa koje se bore za treće mjesto završen je bez golova - Dečić i Arsenal osvojili su po bod na glavnom terenu Trening kampa FSCG.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Mornar na gostovanju Petrovcu. Viđen je samo jedan gol i to Marka Ćetkovića u 40. minutu.

Opstanku bez baraža i dalje se nada Jezero nakon današnje pobjede nad Iskrom - 2:0. Edis Redžepagić najavio je u 40. minutu pobjedu Jezera, koju je ovjerio Vojin Pavlović iz jedanaesterca u finišu utakmice.

Na vrhu liste strijelaca i dalje je ubjedljivo napadač Sutjeske Tajron Konrad, sa 24 pogotka. Dvostruko manje ima Žarko Korać iz Jedinstva, kojeg prate ofanzivci Petrovca i Sutjeske, Mamadu Mendi i Vuk Striković.

Rezultati

Jedinstvo Franca - Budućnost 1:3
Banda 45'+1 - Terzić 5', Simić 11', Mrvaljević 90'+3

Sutjeska - Rudar 2:1
Krstović 26', Matanović 62' - Golubović 48'

Petrovac - Mornar 0:1
Ćetković 40'

Jezero - Iskra 2:0
Redžepagić 40', Pavlović (p) 84'

Arsenal - Dečić 0:0