Tri kola prije kraja Meridianbet 1. CFL nije bilo promjena na vrhu tabele…

Fudbaleri Budućnosti upisali su novi trijumf, ukupno 18 u sezoni, čime su sačuvali tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku. „Plavo-bijeli“ su na svom terenu bili bolji od Arsenala, ekipe koja je prije tri dana izborila plasman u finale Kupa Crne Gore.

Podgoričanima je za trijumf na današnjem susretu bio dovoljan jedan pogodak – u 32. minutu susreta mrežu Tivćana zatresao je Terzić udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Sutjeska Meridianbet je odgovorila lideru šampionata i u derbi meču 33. kola Meridianbet 1. CFL upisala ubjedljivo savladala Dečić. Nikšićani, koji su još uvijek u borbi za oba trofeja u sezoni, do prednosti su došli već nakon deset minuta igre – mrežu Dečića pogodio je Dragan Grivić udarcem sa desne strane terena.

Deset minuta kasnije na scenu je stupio najbolji strijelac lige Tajron Konrad koji je duplirao prednost svog tima. Holanđanin je došao do 24. pogotka u sezoni i do apsolutnog ligaškog rekorda, koji drži Ivan Bošković, nedostaju mu još četiri pogotka. Konačan rezultat susreta, odigranog na stadion OFK Titograda, u 51. minutu susreta svojim drugim pogotkom na meču postavio je Dragan Grivić.

Minimalnu pobjedu i važna tri boda u 33. kolu Meridianbet 1. CFL upisala je ekipa Mornara. Barani su u duelu sa Jezerom, ekipom koja se nalazi u zoni baraža, do kompletnog plijena došli zahvaljujući mladom Balši Vukotiću – ljevonogi defanzivac mrežu rivala zatresao je u 80. minutu susreta.

Velika tri boda u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa upisala je i ekipa Rudara i to nakon preokreta u duelu sa Petrovcem. Gosti su u Pljevljima došli do prednosti već nakon devet minuta igre preko Dejana Perovića, da bi do odlaska na odmor Ivan Bojović i Velizar Janketić preokrenuli stvari u korist domaćina.

U nastavku susreta Bojović je još jednom, u 70. minutu, pogodio mrežu rivala da bi deset minuta kasnije Dejan Tumbas donio tri gola prednosti Rudaru. Konačan rezultat susreta postavio je Mamadu Mendi u 90. minutu.

Jedini duel u kojem je viđena podjela bodova odigran je u Danilovgradu, gdje su snage odmjerile ekipe Iskre i Jedinstva Franca. Domaćin je prvi pronašao put do mreže rivala, u 52. minutu preko Đorđa Šaletića, ali je nadu Danilovgrađana da mogu upisati velika tri boda ugasio Aleksa Mrđa koji je u 82. minutu postavio konačnih 1:1. 

Rezultati
Budućnost – Arsenal 1:0
Terzić 32’

Dečić – Sutjeska Meridianbet 0:3
Grivić 10’, 51’, Konrad 20’

Mornar – Jezero 1:0
Vukotić 80’

Iskra – Jedinstvo Franca 1:1
Šaletić 52’ – Mrđa 82’

Rudar – Petrovac 4:2
Bojović 40’, 70’, Janketić 45’+1’, Tumbas 80’ – Perović 9’, Mendi 90’