U pojedinim medijma tokom dana pojavila se prepiska komunikacije Fuada Osmanagića, trenera golmana u ženskim nacionalnim selekcijama sa golmankom seniorske reprezentacije ntacije Svetlanom Miličić.

Povodom pomenutih medijskih pisanja selektor Mirko Marić koristi priliku da da pojašnjenje i pruži kompletnu sliku situacije.

- Najiskrenije mi je žao što je došlo do pogrešne interpretacije komunikacije koju je trener golmana u našim ženskim selekcijama imao sa golmankom A selekcije povodom nemogućnosti njenog nastupa za nacionalni tim u prijateljskim mečevima tokom aprila. Pojedini mediji govorili su danas o diskriminaciji od strane Fudbalskog saveza prema golmanki Miličić iz razloga što nastupa za ŽFK Breznica. Spisak svih selekcija sastavljam ja kao selektor, a ne Fudbalski savez, naravno uz konsultacije sa svim članovima stručnog štaba i sve igračice ŽFK Breznica koje svojim igrama zasluže poziv isti i dobiju. Diskriminacija u ženskim selekcijama, po bilo kojem osnovu, ne postoji niti će postojati dok sam ja na ovoj poziciji. Za poziv u nacionalni tim jedino mjerilo je trenutna forma igračica i kvalitet njihovih nastupa u klupskim takmičenjima i ništa više od toga, rekao je selektor ženskih selekcija Crne Gore.

Marić ističe da je Miličić dosadašnjim nastupima u klubu zaslužila poziv u naciolani tim i da će biti dio reprezentacije sve dok njena forma i nastupi budu na istom nivou. 

- Trener golmana naše selekcije odgovorio je ishitreno igračici u njihovoj komunikaciji. Krajem marta, kada je trener Osmanagić komunicirao sa golmankom Miličić, održali smo sastanak stručnog štaba i razgovarali o aktuelnim temama, među kojima je bila i ono čemu se govori… Konstatovali smo da nije bilo mjesta za takav komentar prije svega jer konačnu odluku o spisku pozvanih igračica donosim ja kao selektor. Siguran sam da sve igračice poziv u reprezentaciju doživljavaju kao čast i nagradu za posvećen i požrtvovan rad u klubovima. Isto tako, kada igračice imaju problema sa povredama ili su iz drugih razloga spriječene da se odazovu pozivu u nacionalni tim, uz adekvatno i pravovremeno obrazloženje, kao selektor to uvažim i uz pomoć stručnog štaba pratim opravak sa ciljem adekvatne pripreme za buduće akcije. Svetlana Miličić je svojim nastupima u dosadašnjoj karijeri zaslužila status reprezentativke i razumijem da je, kao mlada osoba, povrijeđena načinom komunikacije sa trenerom golmana. Ujedno, ovom prilikom je ohrabrujem da nastavi da radi vrijedno i predano, da održava formu koja joj je donijela status reprezentativke i dok bude tako biće pozivana u nacionalni tim. To joj sa pozicije selektora odgovorno tvrdim, istakao je selektor Marić.