Budućnost zadržala prednost u odnosu na Sutjesku…

Najveći crnogorski derbi rezultatski i igrački opravdao je očekivanja - Sutjeska i Budućnost podijelili su bodove (2:2) u 32. kolu Meridianbet 1.CFL.

Prvo poluvrijeme završeno je u korist Sutjeske, koja je postigla dva gola i imala još nekoliko šansi. Dvije šanse iskoristio je Tajron Konrad, u 11. i 37. minutu, čime je poboljšao svoj učinak na vrhu liste strijelaca. Ipak, nastavak je donio drugačiji razvoj događaja - prvo je Marko Simić matirao Vladana Giljena u 55. minutu, da bi Balša Sekulić u 82. postavio konačan rezultat.

Treće mjesto na tabeli trenutno dijele Dečić, Arsenal i Jedinstvo Franca, sa po 46 bodova.

Iako je više od sat imao igrača više, Dečić nije uspio da savlada Rudar u Pljevljima - 0:0.

Arsenalu ni dva gola prednosti nije bilo dovoljno da osvoji cio plijen u duelu sa Iskrom, koja je na Trening kampu FSCG slavila sa 3:2. Anđelo Rudović u četvrtom i Ćetko Manojlović iz jedanaesterca u 17. minutu donijeli su 2:0 Tivćanima, međutim, Iskra se nije predavala. Ognjen Obradović pogodio je sa 11 metara u 30. minutu, da bi u finišu prvog poluvremena Danilo Rađen poravnao rezultat. Sredinom drugog poluvremena, Vladimir Boljević zatresao je mrežu domaćina i donio velika tri boda Danilovgrađanima.

Uprkos ranom vođstvu Mornara, Jedinstvo Franca preokretom je došlo do nove pobjede - 3:1. Balša Vukotić upisao se u strijelce u četvrtom minutu meča, ali je to bilo sve od Barana. U nastavku su pogađali Luka Đorđević i dvostruki strijelac Mirza Idrizović.

Seriju od šest utakmica bez pobjede Petrovac je prekinuo minimalnim trijumfom nad Jezerom. Gol odluke postigao je Slobodan Babić u 86. minutu meča.

Rezultati

Sutjeska - Budućnost 2:2
Konrad 11', 37' - Simić 68', Sekulić 82'

Rudar - Dečić 0:0

Jedinstvo Franca - Mornar 3:1
Đorđević 48', Idrizović 68', 90' - Vukotić 4'

Arsenal - Iskra 2:3
Rudović 4', Manojlović (p) 17' - Obradović (p) 30', Rađen 43', Boljević 76'

Petrovac - Jezero 1:0
Babić 86'