Selektor "A" selekcije Crne Gore Zlatko Kranjčar nije krio optimizam prilikom prvog obraćanja novinarima tokom priprema za utakmice sa Velsom i Bugarskom. Na pitanje novinara koliko je važno da Crna Gora ostane neporažena u premijernoj utakmici kvalifikacija, selektor je odgovorio:

- I neriješen rezultat nešto donosi, ali ja ne razmišljam tako, već optimistički. I posljednja utakmica protiv Sjeverne Irske i trenutna forma fudbalera, daje mi za pravo da očekujem tri boda protiv jednog Velsa. Mislim da su igrači u top formi, prošli su pripreme sa svojim klubovima, imaju utakmice u nogama. Realno je tražiti da zajednički razmišljamo samo o pobjedi.

Kranjčar smatra da, bez obzira na izostanak Poleksića, Jovetića i, izvjesno je, Drinčića, Crna Gora ima kvalitetniji tim od svog prvog protivnika.

- Moramo ući u utakmicu kao ekipa, kao lideri, da smo svjesni da nam ta pobjeda daje vjetar u leđa za sljedeći meč protiv Bugarske. Dobrim startom dobijamo još više na stabilnosti.’’

Selektor ističe četvoricu igrača Velsa kao najopasnije.

- Dobro sam ih proučio i moram reći da se radi o jednoj veoma dobroj ekipi. Prije svega mislim na Belamija, o njemu je suvišno govoriti. Zatim tu je Bejl, koji je jedan od ključnih igrača Totenhema, i veoma opasan iz prekida. Dejvis iz Fulama je veoma kreativan igrač, koji je odlično nadomjestio izostanak povrijeđenog Remzija. I naravno tu je štoper Kolins iz Aston Vile, koji je takođe opasan iz prekida. Ono što ne smijemo zaboraviti je da i Crna Gora ima izuzetno kvalitetne igrače, pa sam siguran da i Velšani neće spokojni i samouvjereni stiću u Podgoricu - istakao je Kranjčar.