Bez promjena na vrhu tabele nakon 31. kola Meridianbet 1.CFL…

Fudbaleri Budućnosti zadržali su tri boda prednosti ispred Sutjeske uoči narednog kola i derbija koji može dosta toga odlučiti u borbi za titulu.

Podgoričani su večeras savladali Rudar rezultatom 2:1, uz oba gola postignuta u uvodnom dijelu utakmice. Marko Pavlovski pogodio je u petom minutu, da bi ubrzo Vasilije Adžić najavio trijumf Budućnosti. U finišu prvog poluvremena Ljubomir Pejović postigao je, ispotaviće se, gol za konačan rezultat.

Sutjeska je na gostovanju Iskri došla do nova tri boda - 2:0. Sve je bilo gotovo u razmaku od desetak minuta sredinom drugog poluvremena. Prvo je Tajron Konrad zatresao mrežu rivala u 63. minutu, da bi trijumf ovjerio Anto Babić u 73.

Arsenal je pobjedom nad Mornarom zadržao treće mjesto na tabeli. Jedini gol na meču u Baru postigao je Jasmin Muhović iz jedanaesterca u 55. minutu.  

U borbi za vrh tabele i dalje je Dečić, koji je pobijedio Petrovac u jednom od derbija ove runde - 3:0. Briljirao je Draško Božović, strijelac dva gola, dok je jedan postigao Oliver Šarkić.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojilo je Jezero u duelu sa Jedinstvo Francom - 2:1. Igor Pajović pogodio je već u šestom minutu, zatim se do novog gola domaćih čekalo do 61, kada je strijelac bio Srđan Bošković. Desetak minuta kasnije Aldin Mušović vratio je neizvjesnost u utakmicu, ali je Jezero do kraja uspjelo da odbrani prednost.

Rezultati

Mornar - Arsenal 0:1
Muhović (p) 55'

Jezero - Jedinstvo 2:1
Pajović 6', Bošković 61' - Mušović 72'

Iskra - Sutjeska 0:2
Konrad 63', Babić 73'

Dečić - Petrovac 3:0
Božović 41', 61', Cmiljanić 45'+2'

Budućnost - Rudar 2:1
Pavlovski 5', Adžić 7' - Pejović 45'