Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore savladala je u prijateljskoj utakmici Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:1.

Ekipa Mirka Marića zasluženo je došla do pobjede, koja je mogla biti i ubjedljivija.

- U prvom poluvremenu smo imali nekoliko šansi, dvije izrazite, i dali smo gol, mogli smo i ubjedljivije da vodimo. Makedonija je izjednačila, ali to nas nije poremetilo, što je velika stvar. U drugom poluvremenu smo zaista djelovali kao tim, znali smo šta hoćemo, stvarali smo prilike, još dva puta su djevojke pogodile i mislim da smo potpuno zasluženo slavili. Vidi se da rastemo, a na kraju krajeva, od ekipe koja je uglavnom gubila i zvanične i kontrolne utakmice, postali smo ekipa koja pobjeđuje u seriji. Uvijek je lijepo kada se uđe u pobjednički ritam, zbog samopouzdanja, kada djevojke vide da imaju kvalitet, kazao je selektor Marić poslije trećeg vezanog trijumfa u prijateljskim utakmicama.

Naša selekcija odlično je otvorila meč na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Prvu veliku šansu imala je Medina Dešić u šestom minutu, ali je šutirala pored gola sa desetak metara.

Vođstvo Crnoj Gori donijela je Jasna Đoković u 14. minutu - poslije prekida je došla do lopte, a zatim je lijepim udarcem poslala u mrežu Sjeverne Makedonije.

Dobre prilike za povećanje vođstva nije iskoristila Armisa Kuč u 21. i 27, a za sve te promašaje kazna stigla u 35. minutu. Uza Maksuti iskoristila je nesporazum defanzivne linije Crne Gore i donijela izjednačenje.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Dešić je šutirala sa pet metara, ali je golman Sjeverne Makedonije Viktorija Pančurova bila sigurna.

Ipak, u nastavku su stvari došle na svoje mjesto. Crna Gora je nastavila da napada i takav pristup isplatio se u 60. minutu. Đoković je centrirala, a Jelena Karličić glavom pogodila za 2:1.

Kuč je ubrzo bila u novoj izglednoj situaciji za gol, međutim, bila je neprecizna. Promašaje je nadoknadila asistencijom za Jelenu Vujadinović, koja je postavila konačnih 3:1.

 

Crna Gora - Sjeverna Makedonija 3:1

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Ivana Martinčić (Hrvatska)

Strijelci
1:0 - Jasna Đoković 14’, 1:1 - Ulza Maksuti 35’, 2:1 - Jelena Karličić 60’, 3:1 - Jelena Vujadinović 86’

Žuti kartoni
Kuč - Crna Gora
Maksuti - Sjeverna Makedonija

Crna Gora: Anastasija Krstović, Jovana Sarić (od 65. Nađa Đurđevac), Marija Maraš (od 65. Milica Radunović), Maja Šaranović, Helena Božić, Aleksandra Popović, Jelena Karličić (od 88. Tatjana Osmajić), Darija Đukić, Jasna Đoković (od 82. Nikolina Caković), Armisa Kuč (od 88. Maša Tomašević), Medina Dešić (od 82. Jelena Vujadinović).
Selektor: Mirko Marić.

Sjeverna Makedonija: Viktorija Pančurova, Aleksandra Jovanovska (od 49. Sara Velkova), Ana Milčevska (od 62. Katerina Petkova), Elma Šemsović, Viktorija Nedeva (od 88. Jovana Pavlovska), Aleksandra Markovska, Gentjana Roči, Viktorija Nedeva, Marjana Necova (od 88. Tea Božinovska), Ulza Maksuti (od 77. Hristina Joševska), Nataša Andonova.
Selektor: Kiril Izov.