Novi kiks Sutjeske u borbi za titulu šampiona…

Fudbaleri Budućnosti, nakon 28. kola Meridianbet 1.CFL, imaju pet bodova više i utakmicu manje od Sutjeske, najvećeg rivala u trci za titulu.

Podgoričani su do novih bodova došli pobjedom nad Iskrom (3:0), dok je Sutjeska na svom terenu poražena od Jedinstva rezultatom 4:3.

Budućnost je dugo tražila šansu za gol protiv Iskre i Danilovgrađani su uspješno odolijevali sve do 85. minuta, kada je krenula furija domaćina, okončana četvrtim uzastopnim trijumfom. Uz dosta sreće, Filip Knežević je savladao Marka Kordića i tako olakšao posao svojoj ekipi. Tri minuta kasnije Vasilije Adžić je iskoristio situaciju ,,jedan na jedan“ sa čuvarom mreže gostiju, dok je treći gol Budućnosti djelo Marka Mrvaljevića u prvom minutu sudijske nadoknade.

Sutjeska je vezala treći meč bez pobjede (dva remija i poraz) u goleadi protiv Jedinstva. Bjelopoljci su odlično krenuli u meč i nakon manje od 20 minuta igre imali 2:0, zahvaljujući Amiru Muzuroviću i Žarku Koraću. Domaćin je smanjio golom Tajrona Konrada, a onda mogao preko njega i Vuka Strikovića do izjednačenja. Međutim, Jedinostvo je kaznilo te promašaje, ponovo je pogodio Korać, ovog puta iz jedanaesterca. Konrad je zatim novim golom vratio nadu Nikšićanima, koju je ugasio Orhan Hajrović desetak minuta prije kraja. U posljednjim trenucima meča Muhamed Fahd je postavio konačan rezultat.

Primorski derbi između Petrovca i Arsenala pripao je Tivćanima, koji su na stadionu ,,Mitar Mićo Goliš“ slavili sa čak 3:0, a golove su postigli za manje od posljednjih pola sata regularnog toka utakmice.

Nakon izjednačenog prvog dijela, u nastavku je dominirao Arsenal. Anđelo Rudović donio je prednost svojoj ekipi u 68. minutu, a onda deset minuta kasnije asistirao Ivanu Bulatoviću za 0:2. Tačku na pobjedu i preuzimanje trećeg mjesta stavio je Boris Došljak u 85. minutu

Podjela bodova viđena je u duelu Dečića i Mornara - 1:1. Milan Vušurović pogodio je u 12. minutu za vođstvo domaćina, koje je anulirao Igor Vujačić u 65, čime je postavio konačan rezultat.

Meč između Rudara i Jezera završen je bez golova, iako su obje ekipe mogle do pogotka.

Rezultati

Budućnost - Iskra 3:0
Knežević 85', Adžić 88', Mrvaljević 90'+1

Sutjeska - Jedinstvo Franca 3:4
Konrad 28', 76', Fahd 90'+4 - Muzurović 14', Korać 18', (p) 74', Hajrović 81'

Rudar - Jezero 0:0

Dečić - Mornar 1:1
Vušurović 12' - Vujačić 65'

Petrovac - Arsenal Tivat 0:3
Rudović 68', Bulatović 78', Došljak 85'