Nekoliko minuta dijelilo kadetsku reprezentaciju Crne Gore od plasmana na Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli” su, u duelu trećeg kola grupe 2 elitne runde kvalifikacija, imali prednost od 2:0 na poluvremenu protiv Velsa, zatim ih je dalje vodio i trijumf od 2:1, međutim, domaćin je u finišu došao do 2:2 i ugasio nade naše reprezentacije.

- I treći put na turniru odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, vodili 2:0 i imali sve u svojim rukama. Početkom nastavka nesmotreno smo primili gol, ali se ispostavilo da nas je i taj rezultat vodio na Evropsko prvenstvo. Nažalost, od tog sna nas je dijelilo svega pet minuta, ali nas je taj nesporazum u našoj odbrani pred kraj utakmice koštao istorijskog uspjeha. Po prikazanom na turniru, siguran sam da smo zaslužili taj uspjeh. Žao mi je prije svega momaka koji su pokazali ozbiljan kvalitet i nadam se da će u omladinskoj konkurenciji ostvariti san i plasirati se na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Goran Perišić.

Nakon remija sa Islandom (0:0) i poraza od Škotske (2:1), Crna Gora je i u trećem meču na turniru odigrala veoma dobro. Pogotovo se to odnosi na prvi dio meča u Njuportu. Andrej Camaj u prvom poluvremenu u tri navrata je ugrozio gol Velsa, čiji igrači su, na drugoj strani, pogodili prečku u 34. minutu. A onda je uslijedio sjajan finiš Crne Gore - u drugom minutu sudijske nadoknade Vasilije Adžić je bio na pravom mjestu nakon šuta Filipa Perovića, poslavši ,,odbijanac” pod prečku protivničkog gola za 0:1. Minut kasnije, Zarija Kumburović je dao dugu loptu za Adžića, koji je sjajno primio i rutinski je poslao iza leđa golmana Velsa.

Domaćin je povratak u meč najavio nakon pet minuta igre u nastavku, kada je Juan Morgan savladao Ognjena Milovića udarcem sa petnaestak metara. Milović je u 69. minutu sjajno zaustavio pokušaj Morgana sa nekoliko metara, međutim, bio je nemoćan u 86, nakon nesporazuma sa saigračima iz odbrane. Dilan Loulor je iskoristio šansu koja mu se ukazala i omogućio svom tim plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Vels - Crna Gora 2:2

 

,,Dragon park“, Njuport.

Sudija: Radoslav Gidženov (Bugarska)

Strijelci
0:1 - Vasilije Adžić 45’+2, 0:2 - Vasilije Adžić 45’+3, 1:2 - Juan Morgan 50’, 2:2 - Dilan Loulor 86’

Žuti kartoni
Džajls, Tuz - Vels
M. Perović, Maraš, Vračar - Crna Gora

Vels: Kit Margejtson, Rajs Tomas, Dilan Loulor, Denijel Koks, Lui Džajls, Čarls Kru, Troj Peret (od 81. Džordž Morgan), Džozef Endrjuz (od 68. Alfi Tak), Fredrik Isaka, Juan Morgan, Gabrijele Bjankeri (od 81. Kod Tuz).
Selektor: Kreg Najt.

Crna Gora: Ognjen Milović, Miloš Vračar, Bojan Damjanović, Zarija Kumburović, Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Andrija Bulatović, Danilo Vukanić (od 71. Tomislav Turović), Andrej Camaj, Marko Perović, Filip Perović (od 87. Marko Tadić).
Selektor: Goran Perišić.