Uprkos dobroj igri i velikoj borbi, Crna Gora poražena je u drugom kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024…

Fudbaleri Srbije iskoristili su dvije šanse u finišu utakmice i došli do pobjede rezultatom 2:0.

Prije toga, ,,hrabri sokoli“ su uglavnom bili opasniji rival, sa nekoliko dobrih neiskorišćenih šansi bili u prilici da prvi dođu do vođstva. Uvodnih dvadesetak minuta meča pred ispunjenim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici, obilježio je presing domaćih igrača. Uglavnom se igralo na polovini Srbije, a prvo uzbuđenje viđeno je u 11. minutu. Sead Hakšabanović je izveo korner, a Igor Vujačić glavom šutirao pored gola.

Nekoliko minuta kasnije najveća šansa u prvom poluvremenu - čuvar mreže gostiju Vanja Milinković Savić se poigravao, loptu uzeo Stevan Jovetić koji je probao da lobuje, ali je golman Srbije ipak stigao da interveniše.

Prvi ozbiljniji pokušaj ka golu domaćih Srbija je imala u 29. minutu, kada je Aleksandar Mitrović šutirao pored gola Milana Mijatovića.

Početkom drugog poluvremena Crna Gora je ponovo krenula konkretnije prema golu gostiju. Tri minuta po povratku sa odmora nova opasna situacija –Hakšabanović je odigrao je za Jovetića, ali je napadač Herte bio izblokiran u šutu.

Desetak minuta kasnije umalo erupcija na Gradskom stadionu. Jovetić je povukao kontru i odlučio da je sam završi, šutirao je dobro, međutim, Vanja Milinković Savić je uspio da odbrani i pošalje loptu u korner.

Srbija je uspjela da se odbrani, a onda i kazni protivnika za neiskorišćene situacije. U 78. minutu Filip Mladenović je pronašao Dušana Vlahovića, koji je pogodio suprotni ugao i savladao Milana Mijatovića.

Od tog trenutka ritam utakmice se promijenio, ,,hrabri sokoli“ su probali da se vrate u igru, međutim, bezuspješno. U posljednjim trenucima utakmice gosti su iskoristili novu šansu koja im se ukazala i potvrdili trijumf, ponovo zahvaljujući Vlahoviću.

Nov izazov u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ,,sokole“ očekuje u junu, kada će u Podgorici gostovati Mađarska.

 

Crna Gora - Srbija 0:2

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 5.905.

Sudija: Klermon Turpan (Francuska)

Strijelac
0:1 - Dušan Vlahović 78', 0:2 - Dušan Vlahović 90'+6

Žuti kartoni
Krstović - Crna Gora
Mladenović, Živković - Srbija

Crna Gora: Milan Mijatović, Igor Vujačić, Stefan Savić, Žarko Tomašević (od 41. Nikola Šipčić), Aleksandar Šćekić (od 76. Stefan Lončar), Vukan Savićević (od 70. Vladimir Jovović), Marko Vešović, Sead Hakšabanović (od 76. Driton Camaj), Adam Marušić, Stevan Jovetić (od 70. Milutin Osmajić), Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Radulović.

Srbija: Vanja Milinković Savić, Nikola Milenković, Nemanja Gudelj, Strahinja Pavlović, Ivan Ilić (od 46. Andrija Živković), Marko Grujić (od 81. Saša Lukić), Filip Đuričić (od 46. Dušan Vlahović), Filip Mladenović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić (od 89. Strahinja Eraković), Aleksandar Mitrović (od 85. Uroš Račić).
Selektor: Dragan Stojković.