Kadetska reprezentacija Crne Gore još jednom je prikazala dobru igru u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali nije uspjela da savlada ni Škotsku.

Nakon remija sa Islandom (0:0), ,,sokoli“ su danas poraženi od Škotske rezltatom 2:1. Crna Gora je imala vođstvo, šanse za uvećanje te zalihe, a na kraju je kažnjena za promašaje.

U posljednjem kolu grupe, Crna Gora 28. marta od 14 časova igra sa Velsom, domaćinom turnira. ,,Sokolima" je potrebna pobjeda da bi ostali u igri za jedno od prva dva mjesta u grupi.

- Ponovo smo propustili dobre šanse i znao sam da će nas ekipa kao što je Škotska kazniti zbog toga. Vidjelo se i da su igrači bili dosta fizički istrošeni, ali su ipak pokazali veliku borbenost i zbog toga im ne mogu zamjeriti na prikazanom u utakmici. Nadam se da ćemo uspjeti da se spremimo za posljednji meč u grupi, sa Velsom, gdje nam je potrebna pobjeda da bismo ostali u trci za odlazak na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor Goran Perišić.

Start utakmice bio je gotovo idealan za naš tim. Poslije 12 minuta igre, Marko Perović je zatresao mrežu protivnika na asistenciju Andreja Camaja.

Samo tri minuta kasnije, Vasilije Adžić je lobovao golmana, ali je na let lopte uticao i jak vjetar, pa je završila pored gola. Adžić je ponovo bio u dobroj prilici u 22. minutu, međutim, malo je oklijevao, što je protivnički defanzivac iskoristio i izblokirao ga. Nedugo potom, lopta po desnoj strani dolazi do Danila Vukanica, koji je takođe izblokiran.

Tri minuta prije kraja prvog dijela, Denijel Kamings je iskoristio prostor koji su mu ostavili igrači Crne Gore i bez većih problema savladao Ognjena Milovića.

Ubrzo po povratku sa odmora, Tomislav Turović je dobro prošao po svojoj strani, zatim centrirao, a Marko Perović probao glavom. Ipak, siguran pogodak spriječio je jedan od defanzivaca Škotske, koji je bio na gol liniji.

Marko Perović i Adžić su odlično kombinovali u 60. minutu, Perović je dodao do Vukanića, koji je šutirao pored stative. Desetak minuta kasnije Adžić je dobro pronašao Camaja, ali je blokiran u posljednjem trenutku.

U jeku incijative Crne Gore, Škoti su došli do preokreta i pobjede. Ovog puta, lošu intervenciju defanzivaca ,,sokola” iskoristio je Bobi Meklaki.

 

Crna Gora - Škotska 1:2

 

Međunarodni sportski kampus, Kardif.

Sudija: Radoslav Gidženov (Bugarska)

Strijelci
1:0 - Marko Perović 12’, 1:1 - Denijel Kamings 42’, 1:2 - Bobi Meklaki 82’

Žuti kartoni
Turović - Crna Gora
Frajel, Grent, Juri - Škotska

Crveni karton
Bodin Tomašević u 85. minutu - Crna Gora

Crna Gora: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bojan Damjanović, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Miloš Maraš, Andrija Bulatović (od 88. Marko Tadić), Andrej Camaj (od 90. Pavle Pićurić), Marko Perović, Danilo Vukanić.
Selektor: Goran Perišić.

Škotska: Rori Mahadi, Lejton Grent, Dilan Smit, Marej Kembel, Lenon Miler, Bejlo Rajs, Roko Frajel (od 80. Kajl Juri), Mičel Frejm, Džejkob Mekintajer (od 65. Rori Meklaud), Rudi Alan Molotnikov (od 65. Bobi Meklaki), Denijel Kamings (od 80. Lenon Konoli).
Selektor: Brajan Meklohlin.