Kadetska reprezentacija Crne Gore osvojila je bod na startu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu grupe 2 nije bilo golova u duelu sa Islandom.

Ipak, po prikazanoj igri i stvorenim šansama, ,,sokoli” su zaslužili više. Prvi put su zaprijetili nakon dva minuta igre, kada je izblokiran udarac Vasilija Adžića. Odličnu šansu propustio je Marko Tadić u 29. minutu - u situaciji ,,jedan na jedan” sa golmanom šutirao je pored stative. Ubrzo se u prilici našao i Stefan Đukanović, ali je čuvar mreže Islanda bio siguran. Isti igrač bio je blizu pogotka u 37. minutu, međutim, jedan od defanzivaca Islanda izbacio je loptu sa gol linije.

I nastavak meča donio je sličnu situaciju na terenu. U 68. minutu Marko Perović je bio zamalo neprecizan, da bi desetak minuta kasnije protivnički igrač isred gola ,,očistio” loptu koju je uputio Tadić.

U posljednjim trenucima utakmice Bodin Tomašević je opasno pokušao nakon kornera sa desne strane.

- Očekivali smo da pobjedom otvorimo elitnu rundu, ali nažalost nismo uspjeli da slavimo, iako smo po prikazanom to zaslužili. Stvorili smo pet odličnih šansi, ne dozvolivši protivniku da nas ozbiljnije ugrozi. Igračima ne mogu ništa da zamjerim, odigrali su odličnu utakmicu u kojoj je zatajila samo realizacija. Ostaje nam da se oporavimo i spremimo za drugu utakmicu, rekao je selektor Goran Perišić.

Naredni rival ,,sokola” je Škotska. Taj meč igra se 25. marta od 18 časova.

 

Crna Gora - Island 0:0

 

Međunarodni sportski kampus, Kardif

Sudija: Dominik Stari (Češka)

Crna Gora: Ognjen Milović, Miloš Vračar, Bojan Damjanović, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Andrija Bulatović, Stefan Đukanović, Andrej Camaj (od 81. Pavle Pićurić), Marko Perović, Marko Tadić (od 83. Filip Perović).
Selektor: Goran Perišić.

Island: Ivar Porhalson, Stefan Stefanson, Zelvi Stefanson, Pori Porbjonson, Kjartan Kjartanson, Oli Melander, Stigur Pordanson (od 67. Sesar Hardarson), Noel Arnorson, Danijel Johaneson, Tomas Johanesen, Danijel Gudjonsen.
Selektor: Ludvik Gunarson.