Pionirska reprezentacija Crne Gore porazom je završila takmičenje na juniorskim Olimpijskim igrama u Singapuru. Naša selekcija je u meču za bronzanu medalju poražena od domaćina Singapura sa 4:1.

Na prepunom stadionu "Jalan Besar" domaćin je do vođstva stigao već u šestom minutu preko Moda Hanafija iz prvog pravog napada na utakmici. Kao i obično, uslijedila je reakcija Crne Gore koja je do kraja poluvremena potpuno dominirala. Izjednačenje je stiglo u 14. minutu kada je Nemanja Kosović odlično izveo slobodan udarac, a Jovan Baošić glavom pogodio gol protivnika. U finišu prvog dijela utakmice Baošić je doživio toplotni udar (isto se u polufinalnom duelu dogodilo i Danilu Šarkiću), pa je Kovačević bio prinuđen da promiješa karte.

Već na startu drugog poluvremena, Singapur je ponovo stekao prednost - loš pas Kordića i nesnalaženje Markovića, omogućili su domaćinu da neometano stigne do novog gola preko Hanafija, da bi u 57. minutu sudija Hauata dosudio penal zbog navodnog prekršaja u gužvi kod kornera, što je iznenadilo čak i igrače domaće ekipe. Sa bijele tačke precizan je bio Amirul, koji je u 65. minutu, nakon katastrofalne greške golmana Kordića, stavio tačku na utakmicu svojim drugim golom.

- Učešće na Olimpijskim igrama veliko je iskustvo za ovu generaciju, ne samo za igrače već i za stučni štab. Ovaj turnir veoma je značajan za dalju selekciju, pošto je pokazao da imamo igrače koji mogu odgovoriti na izazove ozbiljnih utakmica, ali i one kojima su maksimalan domet prijateljske utakmice. Dobro je što je ovaj turnir stigao godinu dana prije nego što ova generacija počne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer je pred nama dovoljno vremena da nastavimo proces selektiranja i uigravanja ekipe. Sa rezultatske strane totalno sam nezadovoljan, jer znam da ovi igrači mogu i vrijede mnogo više nego što su to naši rezultati pokazali. Pred njima je vrijeme da dokažu svoju vrijednost - rekao je selektor Crne Gore Sava Kovačević.

Crna Gora, predstavnik evrope na premijernom izdanju JOI, takmičenje je završila sa pobjedom nad Zmbabveom i tri poraza, dva od Singapura i jedim od Bolivije. Povratak "sokola" u Podgoricu predviđen je za suboru, oko 17.30 časova.



Crna Gora - Singapur 1:4

Singapur - Stadion: "Jalan Besar".

Sudija: Norbert Hauata (Tahiti).

Strijelci
0:1 - Hanafi 6'
1:1 - Baošić 14'
1:2 - Hanafi 45'
1:3 - Amirul 57' (p)
1:4 - Amirul 65'

Žuti kartoni
Baošić, Marković - Crna Gora
Muhaimin, Tan, Fašah, Dževamani - Singapur

Crna Gora: Kordić, Vico (od 66. Nedović), Marković, Baošić (od 41. Grbović), Čađenović, Kaluđerović, Vukićević, Kosović, Vušurović, Lopičić (od 41. Boljević), Lalošević.

Singapur: Fašan, Firdaus, Irfan, Džefri (od 12. Koh), Iskander, Dukilan, Amirul, Hanafi, Tan, Nojbroner, Muhaimin.