Disciplinska komisija FSCG u sastavu: Rajko Radulović-predsjednik, Dražen Medojević i Novo Braunović – članovi, na sjednici

održanoj 24.08.2010. godine, na osnovu člana 121 i 133 Disciplinskog pravilnika FSCG, donijela je

ODLUKU

1. Krivokapić Zoranu – treneru FK „Bokelj“ izriče se disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcije u trajanju od 3 (tri) utakmice zbog nesportskog ponašanja prema sudiji utakmice Bobanu Živaljeviću na utakmici 2. kola Kadetske fudbalske lige odigrane između FK "Lovćen" - FK "Bokelj"
- čime je počinio prekršaj iz člana 55 stav 2 u vezi stava 1  Disciplinskog pravilnika FSCG.

2. Izrečena disciplinska mjera obuhvata zabranu obavljanja funkcija shodno članu 29 stav 2 i 3 Disciplinskog pravilnika FSCG.

3. Izrečena disciplinska mjera teče od dana donošenja ove Odluke.

4. U izrečenu disciplinsku mjeru uračunava se zabrana obuhvaćena odlukom o suspenziji od 20.08.2010. godine.

5. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske  mjere.

Obrazloženje

Iz zvaničnih izvještaja zvaničnika utakmice 2. kola Kadetske fudbalske lige odigrane između FK „Lovćen“ - FK „Bokelj" konstatuje se da se trener FK "Bokelj" Zoran Krivokapić nesportski ponašao prema sudiji utakmice Bobanu Živaljeviću, na način što mu je po završetku prvog poluvremena uputio uvredljive riječi govoreći: „P**** jedna sram te bilo, s***** jedan kako možeš da sviraš ovo, ovo su djeca“.

U dostavljenoj izjavi Disciplinskoj komisiji trener kadeta FK „Bokelj“ Zoran Krivokapić ističe da je pri kraju prvog poluvremena sudija Živaljević dosudio penal za FK „Lovćen“, da nije odmah reagovao već kada se završilo poluvrijeme i prišao sudiji kada ga je upitao da li je dobro vidio penal koji je dosudio i na njegovo odmahivanje i pitanje: „Ko si ti“, mada je imao urednu legitimaciju na sebi mu se obratio riječima da treba da ga je sramota i da se stidi ove djece. Dalje ističe da ga nije vrijeđao i tek nakon iskljkučenja sa utakmice sudiju nazvao „smradom“ a potom napustio teren.

Disciplinska komisija je u dokaznom postupku izvršila uvid u izvještaje zvaničnih lica sa utakmice (delegata i sudija) sa pomenute utakmice.

Ocjenom izvedenih dokaza nesumnjivo je utvrđeno da je trener kadeta FK "Bokelj" Zoran Krivokapić počinio prekršaj iz člana 55 stav 2 u vezi stava 1  Disciplinskog pravilnika FSCG.

Disciplinska komisija nalazi da autoritet i fizički integritet sudija utakmice smatra se apsolutnim i nedodirljivim, a kod činjenice da je nesportsko ponašanje prema sudiji ozbiljan disciplinski prekršaj, i da izrečene disciplinske mjere moraju imati određeni konkretan efekat i psihiloški i na profesionalne aktivnosti igrača i zvaničnika kluba, a takođe da shvate negativne posljedice svog neadekvatnog ponašanja i da ih spriječi od ponavljanja takvog ponašanja u budućnosti.

Prilikom odlučivanja o vrsti i trajanju disciplinskih mjera, Komisija je uzela u obzir sve okolnosti koje su bile od uticaja da izrečena mjera bude veća ili manja, pa nalazi da će se izrečenom mjerom postići svrha izricanja.

Na osnovu izloženog  odlučeno je kao u izreci Odluke.


Pravna pouka: Protiv ove Odluke može se uložiti žalba Komisiji za žalbe FSCG u roku od osam dana od dana prijema, uz uplatu takse shodno Odluci IO FSCG o iznosima taksa.


Disciplinska komisija FSCG
Predsjednik
Rajko Radulović