Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija za plasman na EURO 2024 koje će naš nacionalni tim u martu odigrati protiv selekcija Bugarske i Srbije.

Na spisku selektora Radulovića nalaze se golmani: Milan Mijatović (Al Adalah, Saudijska Arabija), Matija Šarkić (Stouk siti, Engleska), Lazar Carević (Vojvodina, Srbija); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Andrija Vukčević (Rijeka, Hrvatska); vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Aleksnadar Šćekić (Hapoel Haifa, Izrael), Sead Hakšabanović (Seltik, Škotska), Aleksandar Boljević (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Vukan Savićević (Giresunspor, Turska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Miloš Raičković (Aktobe, Kazakstan), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Vladan Bubanja (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska); napadači: Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Visel Kobe, Japan), Milutin Osmajić (Vizela, Portugal), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija) i Nikola Krstović (DAC, Slovačka).

Selektor Radulović ističe da se za start kvalifikacija opredijelio za provjerene igrače koji su standardni u svojim klubovima.

- Start kvalifikacija je izuzetno značajan, pogotovo kada imate jaku i prilično ujednačenu grupu kakva je naša. Imajući u vidu značaj uvodnih mečeva nije bilo potrebe za „eksperimentisanjem“ sa igračkim kadrom na koji računamo za duele sa Bugarskom i Srbijom, pa se među pozvanim reprezentativcima nalaze oni koji su u najboljoj formi i sa čijim smo kvalitetima upoznati do detalja. Pozvani igrači igraju na visokom nivou i standardno u svojim klubovima i na okupljanje reprezentacije, kao i uvijek, dolaze maksimalno motivisani da ostvare zacrtane ciljeve. Igrači imaju bezrezervnu podršku stručnog štaba i vjerujem da će nam kvalitet i snaga kolektiva donijeti željene rezultate u duelima sa Bugarskom i Srbijom na početku kvalifikacija za plasman na prvenstvo Evrope, rekao je selektor Radulović.

Okupljanje našeg nacionalnog tima zakazano je za ponedjeljak, 20. mart 2023. godine. Istog dana „sokoli“ će od 18:00 časova na stadionu DG arena odraditi prvi trening u sklopu priprema za uvodne mečeve u kvalifikacijama za EURO 2024.

Reprezentacija Crne Gore kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo počinje gostovanjem u Bugarskoj – duel Bugarska – Crna Gora igra se 24. marta 2023. godine na Ludogorec areni u Razgradu sa početkom u 19:00 časova po lokalnom vremenu.

Tri dana kasnije, 27. marta 2023. godine, na Gradskom stadionu u Podgorici od 20:45 časova igra se duel drugog kola između Crne Gore i Srbije.