Drugo kolo Prve crnogorske fudbalske lige donijelo je nove pobjede glavnih pretendenata na šampionsku titulu. Budućnost je u derbiju kola bila bolja od Zete, Mogren je sa pet golova ispratio Dečić sa Lugova, dok je Rudar upisao „minimalac“ na gostovanju Mornaru.

U derbiju kola Budućnost je uspjela da opravda ulogu favorita i golovima Ivana Vukovića u prvom i Fatosa Bećiraja u drugom poluvremenu došla do nova tri boda.

Aktuelni šampion, ekipa Rudara dugo se mučila da slomi otpor Mornara, u čemu je uspjela u 62. Minutu kada je Ivica Jovanović postigao pogodak vrijedan tri boda za Pljevljake.

Mogren je ponovo silan – Budvani su ispratili ekipu Dečića sa pet pogodaka u mrežu. Seriju pogodaka na Lugovima otvorio je Balša Božović u 13. minutu susreta, da bi do odlaska na odmor mrežu protivnika pogodio i Igor Matić. Nastavak meča obilježio je Ardian Đokaj koji se dva puta upisao u strijelce. Konačan rezultat susreta postavio je kapiten Budvana Vladimir Gluščević pogotkom sa bijele tačke.

Novajlija u elitnom takmičenju crnogorskog fudbala, ekipa Bara upisala je prvu pobjedu. Barani su slavili na gostovanju u Petrovcu. Mrežu domaćina tresli su Fejzić i Jovančov koji je dva puta pogodio metu.

Grbalj je slavio na gostovanju Mladosti, dok su Sutjeska i Lovćen podijelili bodove.

Rezultati drugog kola:

Zeta – Budućnost 0:2
Vuković 22, Bećirajj 84’
Mornar – Rudar 0:1
Jovanović 62’
Mogren – Dečić 5:0
Božović 13’, Matić 31’, Đokaj 54’, 65’, Gluščević 74’ (p)
Petrovac – Bar 0:3
Jovančov 25’, 55’, Fejzić 83’
Mladost – Rudar 1:2
Đurišić 74’ – Kajević 8’, Marković 27’
Lovćen – Sutjeska 1:1
Jablan 83’ – Banda 55’