Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Singapura sa 3:2 u posljednjem kolu takmičenja po grupama Juniorskih olimpijskih igara. Uprskos porazu, tim Save Kovačevića plasirao se u polufinale gdje će za protivnika imati Boliviju.

Singapur je poveo već u trećem minutu kada je Suhaimi kaznio pogrešnu procjenu naše posljednje linije i savladao Kordića. Odgovor Crne Gore stigao je pet minuta kasnije preko Kosovića, koji je efektnim udarcem sa lijeve strane pogodio dalji ugao protivničkog gola. Naš kapiten je potpisao i preokret u 22. minutu – Boljević je oboren u kaznenom prostoru Singapura, nakon čega je Kosović najstrožu kaznu rutinski pretvorio u pogodak.

Singapur je uspio da izjednači do poluvremena preko kapitena Lajtfuta, čijem je pogotku najviše kumovala velika greška našeg golmana. Crnogorci su u drugom poluvremenu izgubili mirnoću uslijed tendecioznog suđenja kolumbijskih arbitara, čija je kulminacija bila preoštro isključenje Jovanovića u 64. minutu, koji zbog toga neće igrati u polufinalu.

- Tokom čitave utakmice bili smo žrtva sudija. Očigledno je tradicija da se na ovakvim turnirima sudi u korist domaćih slekcija, ali sudija Roldan i njegovi pomoćnici zaista su ispod svakog nivoa obavili svoj posao – prekidali su naše kontranapade, dijelili kartone zbog svakog kontakta sa protivnikom, da bi na kraju bez razloga isljučili Jovanovića – razočarano je prokomentarisao selektor Kovačević.

Pet minuta prije kraja meča, Šarkić je poklonio loptu Kohu koji je istrčao sam pred Kordića i iskoristio priliku da postane heroj nacije. Uprkos porazu, Kovačević je zadovoljan izdanjem svojih momaka.

- Dali smo sve od sebe, igrali hrabro i sa desetoricom, ali nismo uspjeli da izbjegnemo poraz. Žao mi je što su svi golovi protivnika posljedice grešaka mojih igrača, a ne izgrađenih akcija. Igrali smo i bez povrijeđenog Grbovića, koji je istegao zadnju ložu i pitanje je da li će uspjeti da se oporavi na vrijeme za polufinale – rekao je Kovačević.

Naredni protivnik „sokola“ biće Bolivija, koja je u svojoj grupi upisala dvije ubjedljive pobjede – 2:0 protiv Vanuatua i 9:0 protiv Haitija, koji je uoči starta turnira zamijenio Kubu. Polufinalni mečevi su na programu je 22. avgusta.

- Momcima je poraz teško pao, ali nam ostaje dovoljno vremena da ih povratimo na vrijeme za utakmicu sa Bolivijom. Imali smo prilike da na djelu vidimo narednog protivnika, koji je ostavio najbolji utisak od svih selekcija u dosadašnjem dijelu turnira. Neće biti lako, ali mi imamo kvalitet i to ćemo pokazati – zaključio je naš selektor.



Crna Gora – Singapur 2:3

Singapur – Stadion: „Jalan Besar“.

Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija).

Strijelci
0:1 – Suhaimi 3’
1:1 – Kosović 8’
2:1 – Kosović 22’ (p)
2:2 – Lajtfut 34’
2:3 – Koh 75’

Žuti kartoni
Vico, Nedović, Kaluđerović – Crna Gora
Đevamani – Singapur

Crveni karton
Jovanović 64’ – Crna Gora

Crna Gora: Kordić, Vico, Marković, Šarkić (od 76. Lalošević), Baošić, Kaluđerović (od 56. Čađenović), Jovanović, Nedović, Kosović, Krivokapić (od 80+3. Vušurović), Boljević.

Singapur: Rosedin, Kasim, Lajtfut, Li, Dživamani, Mazlan, Koh (od 78. I.Mohamed), Mod (od 80+3. S.Mohamed), Tan, Ng (od 26. Kairul), Suhaimi.