Pionirska selekcija Crne Gore upisala je pobjedu u svom debiju na Juniorskim olimpijskim igrama u Singapuru.

Naša selekcija bila je bolja od vršnjaka iz Zimbabvea i zasluženo slavila sa 2:1.

Crna Gora je nadvisila rivala u svim elementima igre, o čemu dovoljno govori podatak da je naš tim imao čak osam šuteva u okvir gola Bernara, naspram tri koliko je imao protivnik. Vođstvo našoj selekciji donio je Grbović fantastičnim volej udarcem sa 25 metara, nakon odlične asistencije Kosovića. Kapitenu Kosoviću pripadaju velike zasluge i za drugi gol, pošto je dubinskom loptom izbacio Boljevića oči u oči sa golmanom Zimbabvea, što je naš napadač znao da iskoristi. Afrikanci su uspjeli da smanje rezultat tek u sudijskoj nadoknadi golom Čavingire nakon kornera.

- Najveći protivnici bili su velika sparina i trema koja se uvukla među moje igrače u uvodnim minutima utakmice. Stvari su, međutim, brzo došle na svoje mjesto pa smo zasluženo stigli do pobjede. Zadovoljan sam rezultatom, a vjerujem da će i igra u narednom meču biti bolja - rekao je selektor Sava Kovačević.

Pošto je Zimbabve u prvom kolu poražen od Singapura sa 3:1, naša selekcija je već osigurala mjesto u polufinalu koje je na programu 22. avgusta. Meč sa domaćinom, koji je zakazan za 19. avgust u 14.45 časova po našem vremenu, odlučivaće da ko će u polufinale ići kao prvoplasirani tim grupe C.

- Pred nama je duel za prvo mjesto u grupi protiv Singapura. Gledali smo naprednog protivnika u meču sa Zimbabveom i moram reći da se radi o ozbiljnoj ekipi, iako ne djeluje kao atratkivan protivnik. Želja nam je da pobijedimo i tako u narednoj rundi izbjegnemo Boliviju, selekciju koja je u dosadašnjem toku turnira ostavila najbolji utisak - zaključio je Kovačević.



Zimbabve - Crna Gora 1:2 (0:1)

Singapur - Stadion: "Jalan Besar".

Sudija: Banjar Al-Sosari (Katar).

Strijelci
0:1 - Grbović 28'
0:2 - Boljević 43'
1:2 - Čavingira 80'+1'

Zimbabve: Bernar, Murera, Čikaka, Čavingira, Kusemva, Čikanda (od 77. Ngorima), Mpofu, F.Sibanda, Ndlela (od 41. Matova), P.Sibanda, Dube (od 68. Gumede).

Crna Gora: Nikolić, Vico (od 74. Baošić), Marković, Šakrić, Jovanović, Nedović, Krivokapić, Kosović, Grbović (od 77. Lalošević), Boljević (od 69. Čađenović).